自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Chenglc 發表於 19-2-18 21:33
回覆 jennyccc 的帖子

啱啱2個星期前買左部開利22 L。本身住係好潮濕既地區,原有果部(其他牌子)用左近1 ...

請問開利邊個model?

大宅

回覆 pingaeid 的帖子

DC-22DA

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

買咩機都好
如果要收機(長時間不用)
記得要洗機(有啲機有抽機內部嘅功能)
唔係真係用水洗機,第二無開唔到機上嚟燒兔啦
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

伯爵府

開利 Carrier 超好用

伯爵府

jennyccc 發表於 19-2-18 12:51
JM們,有沒有抽濕機好推介 ?
希望可以移動的,budget大概3000-3500 ,省電最重要!!!!
屋size ...

我之前用三 0, 用左十幾年先壞, 好用, COME 用.
前2年終於壞左... 見銷委會話開利牌好.

我就去買左部開利, 外形係唔夠3 0靚, 但我覺得都幾好用, 抽得快.
重點, 最起碼平三 0 一半.

jennyccc    發表於 19-2-21 10:16

伯爵府

apple220 發表於 19-2-21 10:09
開利 Carrier 超好用

YES YES 真係好用.

初初去睇, 見到個樣真係唔係幾開胃 (我用開三0)
但見到個價錢, 真係諗都唔諗喇, 荷包D 血緊要D

三0, 21L, 3~4000蚊走唔甩.
開利我買21L (好似22L) 先1400蚊, 我見有D網賣1200 咋.
(p.s. 2年前既事)

公爵府

好媽媽勳章

開莉平靚正

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Chenglc 發表於 19-2-20 19:54
22公升既型號係DC-22DA
1500元.........正

大宅

回覆 20150618bb 的帖子

其實開利22公升和26公升的size是一樣,所以都心大心細唔知買大定買細好,當初因爲怕26公升會嘈/機身熱,係房抽唔安全,所以最後決定買22公升算數。不過呢部機真係好好,唔嘈又唔熱,遲D老爺機退役,我會考慮買埋26公升

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Chenglc 發表於 19-2-21 12:33
回覆 20150618bb 的帖子

其實開利22公升和26公升的size是一樣,所以都心大心細唔知買大定買細好,當初因爲 ...
22升=1500,甘26升又賣幾多?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

coo1068 發表於 19-2-19 19:38
家用三菱

呢部勁抽

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Chenglc 發表於 19-2-18 21:33
回覆 jennyccc 的帖子

啱啱2個星期前買左部開利22 L。本身住係好潮濕既地區,原有果部(其他牌子)用左近1 ...

好抵用

水晶宮

20150618bb 發表於 19-2-21 12:54
22升=1500,甘26升又賣幾多?

26升$1980左右、我6年前買$1880

大宅

wantaima 發表於 19-2-18 15:28
我一部Panasonic 大機(5千幾)一都三0細機($2千幾)我覺得Panasonic 勝。

同意
抱抱BB

珊瑚宮

ohlove416 發表於 19-2-21 14:16
26升$1980左右、我6年前買$1880
都唔貴,不過22升足夠

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

去年三千几買了三0,有moving eye追住濕度高的方向。好似16L.(全屋要買26L,但我寧願買兩部细的放唔同位置)

但今年可能有新model

大宅

Jasmine-4711 發表於 19-2-21 14:52
去年三千几買了三0,有moving eye追住濕度高的方向。好似16L.(全屋要買26L,但我寧願買兩部细的放唔同位置) ...

請問你30買邊款?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

tianchan 發表於 19-3-9 19:39
請問你30買邊款?

去年買的

首頁

尾頁

跳至