想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

我30未有仲後生~本身身體冇咩問題~問題係老公度...所以自然受孕率低都係上網得知...揾左陳憶X做IVF
每次見佢幾分鐘時間 講既野都唔多

有次問多佢兩句 佢都好似冇咩耐性解答我疑難
同埋每次照完超聲波 佢都唔會主動同我講我既情況
見完佢 出到出面姑娘預約先講下次覆診做d咩
因此我咩都唔知 幸好我有位岩做完ivf成功既朋友
每次我唔知既野都係透過朋友先得知
有次我因爲公司多野做覆診時間改左下晏
去到陳醫生發現左即刻發哂脾氣好惡 鬧個姑娘比我改時間
因為我覆診時間改遲左幾個中~佢就改遲左我兩日殖入胚胎
入胚胎我冇諗過係咁痛 我朋友話唔洗麻醉幾分鐘搞掂
我入左起碼2-3個字佢同我講仲未入到...痛到我喊左出黎
起碼4-5個字先搞掂...做完下體流左兩日血(我朋友冇出血)
我地覺得佢手勢有問題
我跟佢建議入一粒AA胚胎~今日抽血...懷孕失敗
我問姑娘洗唔洗見醫生~知道咩原因我會失敗
姑娘答我唔需要見醫生~唔係人人做一次都成功...我o哂咀
我朋友建議我再下次殖入搵第二位醫生...但我d胚胎係哂佢診所,乜可以架咩?

別墅

yingbaby0329 發表於 19-2-18 15:03
我30未有仲後生~本身身體冇咩問題~問題係老公度...所以自然受孕率低都係上網得知...揾左陳憶仕做IVF
每次 ...

決定左幾時植入,系唔可以改日子
因為人工週期系要用藥轉黃體,
你改遲兩日,其實內膜已經過份黃體化左,
系著床唔到或機會率好低,所以醫生梗系鬧個姑娘啦
但醫生應該系叫你放棄埋果個週期唔植入,
而唔系仲博幫你植入囉

別墅

yingbaby0329 發表於 19-2-18 15:03
我30未有仲後生~本身身體冇咩問題~問題係老公度...所以自然受孕率低都係上網得知...揾左陳憶仕做IVF
每次 ...

就算唔系人工週期,自然週期,都唔好以話改就改,
改早改遲都要睇個內膜而定,佢原本叫你果日,但遲左兩日,個內膜都已經過份黃體化左,著床機會根本好低,唔應該繼續植入

大宅

每次 ...

乜佢咁衰@_@
仲諗住叫我C6去睇佢

複式洋房

每次 ...

真是一個不愉快經歷,我是在養和駱醫生到做ivf,每次見佢一定面帶笑容,比你一種安心感,加上你問咩佢都樂意回答,好專業

別墅

每次 ...

植入係好快攪掂。過程係唔會痛,更加無可能流血。至於揀稙入咩肧胎,多數係肧胎專家同醫生決定。我都建議你轉醫生。稙入流血已經係好有問題。

別墅

每次 ...

我完全明白你感受
呢一個醫生十分冇醫德
不過我做iui
問少少,就話點解咁簡單嘅嘢都要問
問多陣就發脾氣開門趕我同我先生走
我先生話佢係醫生,問佢情況好正常
我做 iui,我連幾多粒卵,幾大,子宮幾厚都唔知!
仲要同我講 如果我對佢地冇信心
我可以唔使喺佢哋度做
但係我已經開咗針
兩頭唔到岸先死死氣要做埋去
我唔明點解呢度好多人話陳億仕好好

水晶宮

Roselike 發表於 19-2-18 17:25
真是一個不愉快經歷,我是在養和駱醫生到做ivf,每次見佢一定面帶笑容,比你一種安心感,加上你問咩佢都樂 ...

Agree
我第一次睇Dr.Tang頂佢唔順。
轉駱醫生好好多。每次iui/ivf佢都會同我講good luck and touch me 我覺得好reassuring

大宅

每次 ...

唔好唔開心住,你係人工定自然週期?我都係第二次值入先成功,值入過程係唔痛既,第二次值入後都係有小小血,但果次成功左,我係有凝血問題第一次胚胎好都唔成功,唔好灰心,你仲有幾多個胚胎? 好快會成功架啦,加油,支持你

別墅

每次 ...

你仲有胚胎喺佢度, 唯有用埋佢
你一係去醫委會投訴佢!

別墅

每次 ...

問下姑娘如果拎返d胎要什麼手續!同埋問下其他醫生接唔接你呢種case,再搵醫生用的醫院問下存胎的問題!

加油!

複式洋房

回覆 pinki8888 的帖子

我係人工週期~佢問我經期準唔準時~我一向都準~係打完針抽完卵之後經期就亂~佢建議我簡人工話自然同人工都唔會影響成功率~我果時都好擔心~佢同我改遲兩日殖入,問佢遲兩日會唔會有影響,佢冇直接答我但我問左朋友佢都係同我一樣咁岩經期後二十一日殖入~我朋友一次就中左~生孖胎(佢高齡產婦~胚胎仲要唔太靚)

複式洋房

回覆 shashatin1234 的帖子

我就想知胚胎係哂佢度...可以話轉就轉架咩?有冇人試過?會有醫生做?轉既過程會唔會有咩風險?

複式洋房

回覆 Roselike 的帖子

咁你成功嗎?醫生真係要夾人~佢對你既態度同回覆都好影響自己既心情~每次我見完佢我都好不爽~有時仲幾嬲~但鬼叫一開頭搵左佢做~就要信佢專業幫到我~點知都係失敗~我真係好想知點解

複式洋房

我唔明點解我要入咁耐~仲要咁痛~佢殖入完有同我講會有血出~我心諗緊係有血出啦~我咁痛裡面實整損左~過程經險萬分~我對下一次殖入有陰影~唔知可唔可以直接麻醉

複式洋房

回覆 emilybunny 的帖子

嘩~趕你出去⋯咁好過份下喎~我地比左診金1000佢~佢解答我地問題同交代結果比我地好正常~每次我朋友問我關於見完醫生既野~我都同你一樣check完咩都唔知~佢唔會同我地講解~見親佢佢都好似冇咩耐性好趕時間收工咁~次次我見完佢都嬲嬲地~佢果時問我叫我決定簡咩週期做~但我又唔識咁多~佢講左兩句分別週期係要幾時覆診之後要我決定~我由而左一陣佢就即刻好唔耐煩話我諗咁耐講完又講~話建議左我人工我又唔聽~但佢冇實際講比我知佢想點囉~只係要我簡~總知佢絕對唔係一個好醫生~連每次見面清呼都唔打~基本禮貌都冇~我都好唔明依度點解會有人話佢好nice~day1見佢我已覺得佢態度唔多好~但我開左波係佢度驗身~我老公嚴煩又唔讚成轉醫生~先硬住頭皮搵佢繼續做~好後悔當時冇極力反對

別墅

yingbaby0329 發表於 19-2-18 20:45

我就想知胚胎係哂佢度...可以話轉就轉架咩?有冇人試過?會有醫生做?轉既過程 ...

你仲有肧胎喺佢度?咁我未試過又唔知得唔得。但佢整得損你,佢對你態度又唔多好,你都會覺得唔舒服架喎。

別墅

yingbaby0329 發表於 19-2-18 21:18
回覆 emilybunny 的帖子

嘩~趕你出去⋯咁好過份下喎~我地比左診金1000佢~佢解答我地問題同交代結果比我 ...

我都係一開始係佢度睇不育, 所以先揀佢做
佢開門發脾氣叫我哋出去, 我真係好受委屈好唔開心
我只係問佢正常嘢,個程序係點, 佢竟然問我點解自己唔google
我心諗你係我醫生, 你係咪有責任話畀我聽
我哋要做邊一個step,要 ard 幾錢
我委屈到喺診所眼濕濕,我出度佢同姑娘投訴,我話醫生可唔可以有禮貌少少, 我知係好多客好忙, 但係佢唔應該發洩曬啲脾氣係我同我先生身上
結果姑娘當住咁多客面前話我情緒好激動,仲話如果我唔信佢哋, 可以選擇喺其他醫生做
但係我四周圍問過好多醫生, 唔會有醫生肯接手!
你d胚胎要雪住,根本就好難 transfer 去其他地方,好難有醫生接手

別墅

yingbaby0329 發表於 19-2-18 20:55

我唔明點解我要入咁耐~仲要咁痛~佢殖入完有同我講會有血出~我心諗緊係有血 ...

其實植入真係一d都唔痛, 我去台灣做
整個過程好安心
佢有冇解釋畀你聽點解你植入嗰陣時痛
你介唔介意講下你仲有幾多個胚胎係陳醫生度

大宅

emilybunny 發表於 19-2-18 21:32

我都係一開始係佢度睇不育, 所以先揀佢做

仲有幾多個胚胎係佢到?

首頁
12345...6

尾頁

跳至