想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

CHOWCHOWWW 發表於 19-2-19 14:58
可惜仲有好多人鐘意去搵佢,唔知係咪bk 多打手定d人過份美化佢,我睇過佢一次,入去1-2分鐘都唔洗就出左黎 ...

政府專科醫生睇症,都有5分鐘啦!

大宅

emilybunny 發表於 19-2-19 15:16
我都覺依到好多打手!話陳醫生好好
話我地唔鍾意個醫生,就係我地唔夾
我每次睇陳覆診,見佢d姑娘解釋點打 ...

d姑娘都係一樣,所有野都一知半解,你唔問嘛直情唔講。我第一次上去睇完後冇野跟都可以要我等成45分鐘、證明佢地做野幾快手

別墅

chubama 發表於 19-2-19 15:26

係真係2-3 mins 睇完!根本冇心睇!

別墅

chubama 發表於 19-2-19 15:09
3分鐘???
我第一次睇仁安董曉方,問診都半個鐘+超聲波,抽完血,董醫生再搵我問多d資料,前後問左2次症 ...

我諗諗下我每次去睇佢,都15mins到好似趕人走 ,問多少少野5耐煩,我轉左其他E生,但其他E生睇証都5會好似陳E生禁,會有留心聽你講會比意見D客人,雖然收得貴起碼我覺得佢有心幫我,我識左一個內行既護士,佢同我講陳億仕E生5好叫我5好找佢做ivf

複式洋房

佢時薪好高下~每次診金1000~入去見佢講兩句~一個字都可能唔洗出返黎咁制

大宅

kcc102 發表於 19-2-19 11:28
傻豬黎架!仲咩要貼錢買難受??應有既服務都無!垃x,去台灣做咪又係私家服務好過佢好多囉!我果時比佢講 ...

最憎d醫生講到病人冇哂自尊,
打擊信心!

瑪麗吳鴻裕教授好好,
俾到好多信心我哋,
氹我話有50%成功率,
俾到我哋兩公婆好有希望,
就算失敗都覺得下次會有機會。

大宅

pinki8888 發表於 19-2-18 16:02

決定左幾時植入,系唔可以改日子

衰到冇人有!我移植胚胎甘多次,冇一次係痛及超過15分鐘的,更加冇可能流血!戥你五底!

大宅

同埋入佢房係唔會有任何照子宮環節,真係純粹up兩句就出黎,聽講照陰超佢有另外一間房,個d時間應該會耐d,但聽人講佢照陰超都勁求其,部機又蒙

大宅

chubama 發表於 19-2-19 14:25
樓主,我覺得你喺標題寫埋「陳憶仕」醫生比較好,第日d人搜尋「ivf/陳憶仕」,咁就睇到大家對陳醫生既評語 ...

唔可以出全名咖,比人告/block post,出「陳億x」

大宅

yingbaby0329 發表於 19-2-18 20:45
回覆 shashatin1234 的帖子

我就想知胚胎係哂佢度...可以話轉就轉架咩?有冇人試過?會有醫生做?轉既過程 ...

以我所知,係可以轉醫生,然後安排transfer 胚胎去新醫生度架! 佢地行內好common的。我知道係因為之前做ivf跟開的醫生轉去另一間診所做,佢有建議過我如果想跟佢,可以transfer d 胚過去!!!
我建議你盡快找過另一個令你安心、專業的醫生,成個ivf過程已經唔好受,情緒亦好易受影響,一個supportive的醫生真係好關鍵!!
要對自己好一d啊!
支持你!

大宅

畀面勳章

見呢度好多人話好,我上兩星期第一次睇佢,C6食緊佢啲藥....點算?應唔應該停?

公爵府

如果仲有胎喺佢到
又冇辦法將胎轉走
我會休息返兩個月再搵佢放埋
再唔好受,都唔好放棄懷孕機會嘛

大宅

ms_stefan 發表於 19-2-21 07:25
見呢度好多人話好,我上兩星期第一次睇佢,C6食緊佢啲藥....點算?應唔應該停?
...

睇你同醫生夾唔夾,夾到好咪照睇,
你覺得唔好就快d轉醫生。

大宅

yingbaby0329 發表於 19-2-18 15:03
我30未有仲後生~本身身體冇咩問題~問題係老公度...所以自然受孕率低都係上網得知...揾左陳憶X做IVF
每次 ...

我之前都搵過佢做資詢,態度同語氣係勁差,見左面5分鐘都無,知我未決定做唔做ivf ,就叫我出去俾錢,連超星波都唔肯幫我照下,我睇左咁多個醫生,佢算係最差的一個

別墅

ms_stefan 發表於 19-2-21 07:25
...

藥都係 supplement, 食左冇壞
但係你要開始做ivf/ iui 就真係完全唔建議了
因為佢既態度係只要信,要問

大宅

畀面勳章

mojomojo88 發表於 19-2-21 10:28
我之前都搵過佢做資詢,態度同語氣係勁差,見左面5分鐘都無,知我未決定做唔做ivf ,就叫我出去俾錢,連超 ...

佢有同我照超聲波,我問佢c6需唔需要做sperm test佢話可以食左兩個月藥睇下點先再做。so far第一次我覺得佢ok,係快人快語嘅醫生,唔係nice果種,我c6就麻麻地,覺得佢咁直接話佢「好差」好串,但我又覺得咁直接幾好。
反而係姑娘,我個amh report出左都無打黎要我自己打去問。

別墅

ms_stefan 發表於 19-2-21 11:03
佢有同我照超聲波,我問佢c6需唔需要做sperm test佢話可以食左兩個月藥睇下點先再做。so far第一次我覺得 ...

你睇多位不孕E生可以比較下

大宅

畀面勳章

mokaiko 發表於 19-2-21 13:35
你睇多位不孕E生可以比較下

有無不孕醫生可以介紹?

我拎返amh報告同食多一個月藥後,可能sperm test都唔喺佢度做了,係咪喺勝利做都ok?

別墅

ms_stefan 發表於 19-2-21 14:12
有無不孕醫生可以介紹?

我拎返amh報告同食多一個月藥後,可能sperm test都唔喺佢度做了,係咪喺勝利做都 ...

你如果係香港做ivf,可以去仁安做我見好多jm都係個度做,5係陳億仕係好事 貼$買難受。

複式洋房

Lovehopefaith 發表於 19-2-20 18:24
以我所知,係可以轉醫生,然後安排transfer 胚胎去新醫生度架! 佢地行內好common的。我知道係因為之前做iv ...
多謝你們寶貴意見~我會逗多幾個月~呢段時間食中藥調理下同可能去個旅行散心~之後再作打算~雖然真係可以胚胎transfer但始終都係好多野會膽心要d時間考慮清楚~

首頁

尾頁

跳至