想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

kcc102 發表於 19-2-19 09:53
佢出名衰架啦,我當初睇過佢一次之後去台灣做,呢個所謂醫生只係睇錢看,感覺超差
...

原來好多jm去過陳億仕E生睇過不孕,佢之前末出名冇禁衰 ,而家出左名多人揾,所以未簡客做真係獅子開大口,佢個時迫我同我老公同步,同時抽卵同抽精子,我之後問我主診E生,其實5需要同步進行,把明想坤$

複式洋房

pinki8888 發表於 19-2-18 22:40

根本就唔可以遲植入,因為佢預先計好晒你本來果時植入,吩 ...
聽完你講我仲崩潰~我唔知點解我果日覆診由早上十一點改下晏三點~去到佢幫去照超聲之後入房講放幾粒胚胎~ 佢望一望份報告見到我改左今日覆診時間就大鬧個姑娘娘批左我改時間~之後就將原先訂好放胎果日改遲兩天~佢口upup話影響成功率~我唔明點解佢冇故要改遲我兩日~仲要我第二焦再返去抽血~我唔知咩原因咁嚴重~佢其實可以照原訂時間幫我殖入但就改遲左~同埋佢話我身體冇問題係適合放胚胎~真係唔知咩原因佢要改時間~不過點都好~我最後都係懷孕失敗

複式洋房

kcc102 發表於 19-2-19 09:53
佢出名衰架啦,我當初睇過佢一次之後去台灣做,呢個所謂醫生只係睇錢看,感覺超差
...

我好記得初頭我見佢~佢同我兩公婆講一係你地唔好生~生就做試管~佢報完價我覺得收費貴~之後多口問埋佢可否寫醫生紙比我證明我地係不育~佢就好得戚一句講寫比你唔係問題要收你錢姐~但我唔知你拎張醫生紙去排政府要排幾耐囉~我聽完已經覺得佢好冇醫德~唔係人人都隨時有十幾萬比錢做架~果時已經諗住轉醫生~係我老公堅持信佢~話佢係私家緊係唔想你搵政府啦!

大宅

yingbaby0329 發表於 19-2-19 10:54
聽完你講我仲崩潰~我唔知點解我果日覆診由早上十一點改下晏三點~去到佢幫去照超聲之後入房講放幾粒胚胎~ ...

認真 放胎心情同信任好重要 。 你對醫生失左信心已經輸左一半 。 醫生只係負責放胎入你體內, 其他既都只係靠自己 靠胚胎, 暫時唔好埋咁多了 , 放左先算 , 繼續放就有機會 !

別墅

mokaiko 發表於 19-2-19 10:04
原來好多jm去過陳億仕E生睇過不孕,佢之前末出名冇禁衰 ,而家出左名多人揾,所以未簡客做真係獅 ...

無醫德既醫生佢都算數一數二,啊知佢既衰野既jm咪比佢呃囉,以為自己身體差成咁無仔生只係佢先幫到自己,出去睇過其他醫生就會發現佢無垃x

別墅

yingbaby0329 發表於 19-2-19 10:54
聽完你講我仲崩潰~我唔知點解我果日覆診由早上十一點改下晏三點~去到佢幫去照超聲之後入房講放幾粒胚胎~ ...

唔好唔開心,收拾心情,養好身體,再黎過
你問下養和果d可唔可以收你d胚,
我所知佢地都有lab , 叫佢地介紹醫生比你丫
今次其實好大機會系技術上出錯,而唔成功,
下次無問題嫁喇,加油,唔好留陰影,
因為植入系好似做抹片檢查咁,搵個好醫生就無問題嫁喇,加油

別墅

yingbaby0329 發表於 19-2-19 11:03
我好記得初頭我見佢~佢同我兩公婆講一係你地唔好生~生就做試管~佢報完價我覺得收費貴~之後多口問埋佢 ...

傻豬黎架!仲咩要貼錢買難受??應有既服務都無!垃x,去台灣做咪又係私家服務好過佢好多囉!我果時比佢講到我咩自尊心都無,所以我好記得佢。

別墅

yingbaby0329 發表於 19-2-19 11:03
我好記得初頭我見佢~佢同我兩公婆講一係你地唔好生~生就做試管~佢報完價我覺得收費貴~之後多口問埋佢 ...

佢個時見佢話我老公check左報告係冇精子,但我在結左婚去家計會,檢查係有精子但係好少,佢仲同我講話佢有朋友係家計會D實驗室做,有機會份報告出錯 :swea一iley] ,我覺得佢講D野有問題,所以轉左其他E生,我去左問我主診E生,本身有精子5會冇端端過幾年冇的,一定係丁丁發過炎有炎症,對佢成信有問題

別墅

kcc102 發表於 19-2-19 11:25
無醫德既醫生佢都算數一數二,啊知佢既衰野既jm咪比佢呃囉,以為自己身體差成咁無仔生只係佢先幫到自己, ...

好彩我家人叫我5好係佢度做ivf,呃人$把明

別墅

kcc102 發表於 19-2-19 11:28
傻豬黎架!仲咩要貼錢買難受??應有既服務都無!垃x,去台灣做咪又係私家服務好過佢好多囉!我果時比佢講 ...

台灣真系好好,醫生姑娘不停講,
辛苦喇 ,辛苦喇 ,

複式洋房

mokaiko 發表於 19-2-19 11:33
佢個時見佢話我老公check左報告係冇精子,但我在結左婚去家計會,檢查係有精子但係好少,佢仲同我講話佢有 ...

我老公第一次都係家計會驗~驗出黎精子數目同活躍度好差~反而精子形態好高分~相格一年多~第二次係陳億X度驗~驗出黎雖然都係唔合格但驗出既結果同係家計會驗要相反~數目同活躍度好過之前反需形態變到唔合格~我當時仲好好奇問佢點解會同家計會驗相反~佢竟答我家計會好流~一份報告比卓健賺果幾廿蚊~人地緊係求其做啦~咁聽你咁講~佢真係誠信有問題~咁你之後點?有冇再驗過?結果點?

複式洋房

pinki8888 發表於 19-2-19 12:02
台灣真系好好,醫生姑娘不停講,
辛苦喇 ,辛苦喇 ,
我都好後悔點解當初唔麻煩D搵朋友果個台灣醫生做
台灣成功率高之餘最重要會解釋清楚做既流程同每次檢查完既進度~唔會好似我依家咁咩都唔知~唔清唔楚~琴日姑娘打比我話抽血結果就話我唔成功咩都冇~之後都係朋友問返我抽血指數睇到胚胎有冇著床過~我又係咩都唔知~打返電話去問~佢先講話我低於0.6實際化驗所冇指示~咁我問有冇著床過佢先話比我知冇~真係唔問唔講

別墅

yingbaby0329 發表於 19-2-19 13:10
我老公第一次都係家計會驗~驗出黎精子數目同活躍度好差~反而精子形態好高分~相格一年多~第二次係陳億仕 ...

我係陳E生驗左兩次都冇,佢就叫我睇泌尿科E生,陳E生介紹左個泌尿科E生比我,我睇左都覺得佢流流地,我問佢有冇咩檢查可以做,佢話冇最好方法係開刀,睇下go丸有冇精子係最好既辨法,我問個泌尿科E生,我先生之前丁丁發炎關5關事,佢又話5關事 ,我之後又去中環睇另一位不孕E生,先生本身丁丁有精子,5會間幾年冇端端冇,之後幫我先生做左個hormone 檢查係正常,我覺得當時陳億仕E生,好似冇咩幫我,叫我一係借精,一係賭一po 睇下有冇精子,我覺得佢5係真心幫我,係想揾生意做 最後我放棄左係佢度做ivf

大宅

yingbaby0329 發表於 19-2-19 00:46
我已經冇得返轉頭~辛辛苦苦抽哂卵~d胚胎係哂佢度雪~洗左十皮野~冇可能放棄我7個胚胎再去第二度重投再做 ...

唔會無辦法呀。我之前有多口問過另一個醫生 (我有睇開一個 有雪胎), 可唔可以轉啲雪胎去佢lab。佢話無問題架, 風險都唔高。之後姑娘有大約解釋過, 都係類似簽同意書 咁佢地可以contact我本身間lab 再安排transfer過去。我無記錯呢part transfer費用大約一萬。你仲有咁多個雪胎, 再諗清楚想唔想跟返陳醫生, 先好好調理心情。陳醫生我幾年前都有睇過, 當時個人覺得佢比較商業化; 我是小產後搵佢做檢查, 想搵個有同理心啲.. 所以無再搵佢。 當然同醫生夾唔夾都好個人, 所以先調整心情 重新出發吧!祝你早日成功(emoji)

大宅

我搵iui/ivf前,youtube睇過陳億仕醫生講,話唔會做得一條輸卵管既病人做iui,話係嘥時間,口氣都唔好。。。我覺得病人本人有權利試,無論係iui/ivf,但陳醫生就唔願試,如果係平就話直接做ivf姐,有d病人又想試iui,財力未必足夠,陳醫生應該俾人試吓先囉。。。【我就係睇過陳憶仕講嘢既態度,覺得佢寸寸哋,口氣唔nice。最後我搵左好nice既仁安董曉方睇醫生】

陳億仕醫生,懷子有辦法:不孕治療
https://youtu.be/0-2QTLXZ7do

大宅

yingbaby0329 發表於 19-2-18 15:03
我30未有仲後生~本身身體冇咩問題~問題係老公度...所以自然受孕率低都係上網得知...揾左陳憶X做IVF
每次 ...

樓主,我覺得你喺標題寫埋「陳億仕」醫生比較好,第日d人搜尋「ivf/陳億仕」,咁就睇到大家對陳醫生既評語。睇到呢個醫生既操守,有冇醫德、同理心,係唔係商業化醫生。。。唔好再俾d有心做iui/ivf既夫婦,再遇到不愉快事件。

大宅

擺明有心玩你,你都係上午改下午,我唔明有咩問題,要導致到佢推遲你兩日殖入,佢真勁冇醫德,我都睇過佢一次,好彩見唔對路,淨係睇係俾佢坤左幾千就冇再去,樓主最好攞搵第個醫生做。呢個醫生真好過份

大宅

chubama 發表於 19-2-19 14:25
樓主,我覺得你喺標題寫埋「陳憶仕」醫生比較好,第日d人搜尋「ivf/陳憶仕」,咁就睇到大家對陳醫生既評語 ...

可惜仲有好多人鐘意去搵佢,唔知係咪bk 多打手定d人過份美化佢,我睇過佢一次,入去1-2分鐘都唔洗就出左黎,其他入去ge人平著係逗留不多過3分鐘。3分鐘,問野都問唔到啦,何況診症?

大宅

CHOWCHOWWW 發表於 19-2-19 14:58
可惜仲有好多人鐘意去搵佢,唔知係咪bk 多打手定d人過份美化佢,我睇過佢一次,入去1-2分鐘都唔洗就出左黎 ...

3分鐘???
我第一次睇仁安董曉方,問診都半個鐘+超聲波,抽完血,董醫生再搵我問多d資料,前後問左2次症。。。睇得出,醫生有冇心幫你。就算我iui失敗,我都覺得董醫生冇問題,確實係我自己問題,董醫生好清楚將情況解釋我知。

別墅

CHOWCHOWWW 發表於 19-2-19 14:58
可惜仲有好多人鐘意去搵佢,唔知係咪bk 多打手定d人過份美化佢,我睇過佢一次,入去1-2分鐘都唔洗就出左黎 ...

我都覺依到好多打手!話陳醫生好好
話我地唔鍾意個醫生,就係我地唔夾
我每次睇陳覆診,見佢d姑娘解釋點打針食葯,聽到我側唒耳,表達能力差,解釋唔夠
次次要病人/我問,先補充解釋
佢診所 姑娘work desk 十分混亂,d paperwork 笠笠亂!

首頁
12345...6

尾頁

跳至