想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

pinki8888 發表於 19-2-19 12:02
台灣真系好好,醫生姑娘不停講,
辛苦喇 ,辛苦喇 ,

我都覺得台灣醫師同姑娘好好,雖然收到佢地通知唔成功,但佢地都會同你講一路辛苦你啦, 唔似香港有d冷冰冰咁 T_T

大宅

as0602 發表於 19-2-18 17:10
乜佢咁衰@_@
仲諗住叫我C6去睇佢

Me too... c6而家話要cxl bkg唔睇佢..
但係仲有邊到可以睇...

複式洋房

我知陳醫生個度仲有一個女醫生,姓梁既,你試下可唔可以搵佢接手?
因為我第一次係見梁醫生,之後再搵多個先見陳醫生,但我見完陳醫生佢比到信心我,最後先決定陳醫生

複式洋房

vivi1649 發表於 19-2-22 12:44
我知陳醫生個度仲有一個女醫生,姓梁既,你試下可唔可以搵佢接手?
因為我第一次係見梁醫生,之後再搵多個 ...
個女醫生唔係only婦科咩?咁你最尾搵左陳醫生做成功嗎?

複式洋房

as0602 發表於 19-2-22 00:20
Me too... c6而家話要cxl bkg唔睇佢..
但係仲有邊到可以睇...
我建議你台灣做...平靚正~
價錢平 服務好 成功率高
麻煩少少飛黎飛去但總好過香港做完失敗左又要再做(又要洗多筆同哂時間)

複式洋房

chubama 發表於 19-2-19 14:25

樓主,我覺得你喺標題寫埋「陳億仕」醫生比較好,第日d人搜 ...

我正是受害者

別墅

HWppB 發表於 19-2-22 17:52
我正是受害者

禁你快D轉E生

複式洋房

HWppB 發表於 19-2-22 17:52
我正是受害者

咩事?分享下?
或者你都可以開個post講下架!!!

複式洋房

mokaiko 發表於 19-2-22 17:58
禁你快D轉E生

我太遲了,雪得-個胎唔想拖了下星期放,希望放的過程可以順利唔好甘痛唔好流血,希望上天看顧我.

複式洋房

yingbaby0329 發表於 19-2-22 20:04
咩事?分享下?
或者你都可以開個post講下架!!!

其實我有開post申過因為好唔開心同無奈。每次覆診見完佢都唔開心,我開針後先有積水的,上網查過同個支針其實有說明用量的,我既身型唔洗用甘多藥的,之後佢只會叫我做手術切左輸卵管,問乜佢都唔答,我唔想做佢就即刻叫我出去了。

別墅

HWppB 發表於 19-2-22 20:49
其實我有開post申過因為好唔開心同無奈。每次覆診見完佢都唔開心,我開針後先有積水的,上網查過同個支針 ...

你輸卵管本身有冇積水?

複式洋房

mokaiko 發表於 19-2-22 21:26
你輸卵管本身有冇積水?

我本身無的,開針個日check都無的

別墅

HWppB 發表於 19-2-22 21:36
我本身無的,開針個日check都無的

開左針先有積水禁奇怪 E生有冇講原因?

大宅

HWppB 發表於 19-2-22 20:49
其實我有開post申過因為好唔開心同無奈。每次覆診見完佢都唔開心,我開針後先有積水的,上網查過同個支針 ...

咁恐怖 ?!

我睇過仁安個 董醫生 , 又係有好多唔開心嘅經歷! 之後轉左去睇 陳x 仕 ....佢俾我感覺係: EQ 低 , 容易情緒化 , 個人古惑d , 所以係佢度做左一次 iui 失敗 , 都考慮緊係唔係佢度做 IVF !

咁岩政府又排到見醫生, 抽血又話有問題⋯⋯ 連個天都想我乖乖地等政府 !反正都排左 3 年,所以都算喇, 繼續等..... 豬仔追唔到 唯有追金鼠B 啦 ......

希望 JM 們都搵到個夾嘅醫生啦 , 真係好明白俾錢買難受嘅滋味⋯⋯ 祝大家好孕 !

複式洋房

Joey1088 發表於 19-2-22 21:40
咁恐怖 ?!

我睇過仁安個 董醫生 , 又係有好多唔開心嘅經歷! 之後轉左去睇 陳x 仕 ....佢俾我感覺係 ...

大家-齊加油不要放棄!!

複式洋房

yingbaby0329 發表於 19-2-22 16:45
個女醫生唔係only婦科咩?咁你最尾搵左陳醫生做成功嗎?

我第一次係搵女醫生先,佢好有耐性解答,但佢話成功率好似得20%左右,所以我先考慮搵第二個醫生
我做左第一次失敗了。

大宅

yingbaby0329 發表於 19-2-19 00:46
我已經冇得返轉頭~辛辛苦苦抽哂卵~d胚胎係哂佢度雪~洗左十皮野~冇可能放棄我7個胚胎再去第二度重投再做 ...

就咁聽你講你總數有8個胚胎~!其實應該可以2粒2粒咁放~!!你唔驚TWINS 既話~!!佢1粒1粒咁放~!!真係賺足你錢~!
仲有放胎真係完全唔會痛~!!

別墅

vivi1649 發表於 19-2-22 23:28
我第一次係搵女醫生先,佢好有耐性解答,但佢話成功率好似得20%左右,所以我先考慮搵第二個醫生
我做左第 ...

其實位女E生係ok不錯,我個時我朋友係介紹女E生比我,但係佢只有平時睇冇星期六睇,所以我個時只可以睇陳億仕,因為可能我冇得揀迫住睇佢,對佢冇咩信心,佢睇証時好求其

用戶要求終止服務

yingbaby0329 發表於 19-2-18 15:03
我30未有仲後生~本身身體冇咩問題~問題係老公度...所以自然受孕率低都係上網得知...揾左陳憶X做IVF
每次 ...

我之前試過看開個個doctor , 放左4至5次胎,做左三次抽卵都唔得。之後最後個次抽卵做左得個兩個胎,決定轉doctor. 我最後去左看蘇偉基,仲將剩餘的兩個胎轉去佢地的lab. 但我一開始冇用個兩個胎,重新再抽多一次,最後有6個胎,放左兩個(day 5&day 6), 成功左。仔仔已經兩歲。上年10月一次過unfreeze 6個day 3胎(4個係Dr So 的,兩個係之前個個rubbish doctor),去嘗試培養到day 5, 因為中的機會高d,最後只有兩粒0k,day 5 同 day 6, 放左個超靚嘅day 5, 又中了,今年7月生。而個兩位day 3係之後個Doctor 轉過去的都冇survive 到day 5,證明左佢地的lab 都幾差!

用戶要求終止服務

yingbaby0329 發表於 19-2-18 15:03
我30未有仲後生~本身身體冇咩問題~問題係老公度...所以自然受孕率低都係上網得知...揾左陳憶X做IVF
每次 ...

我想講你係可以轉去其他中心,不過他們會收費,你自己唔洗做任何事,只是比錢同簽文件,其他事個中心會幫你。佢哋會去搵你之前的Doctor 拿返d胎,所以你係有權拿走架。佢咁既手勢同做法如果再比你放多一次都未必成功啦。又浪費時間同金錢!

首頁

尾頁

跳至