自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

cy101 發表於 19-2-18 15:16
SORRY, 我覺好核突!!!

係,我都覺。。。。超核突,又唔衛生
唔係係個碟到夾過去喎 係自己隻碗夾過去。。。。。。

水晶宮

katechan22 發表於 19-2-18 15:08
老公屋企人成飯 每次食到最後 老公個外婆或老公呀媽個碗入面食淨或食唔哂d野,就夾去老公個碗,叫佢食埋佢 ...

我食剩比老公食冇問題,人地食剩比老公食我接受唔到,我接受唔到佢食人口水

水晶宮

食過夾比人,除非兩公婆(仲要非一大圍人),否則我會反感
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

已刪除用户

回覆樓主:

珊瑚宮

2024年龍年勳章

自己個碗度夾出黎俾人喎,咁核突
明知食唔晒就唔好夾啦,唔咪食一件夾一件架咩?

大宅

good_pig 發表於 19-2-18 16:11
一家人都唔係咁呀

所以我同佢哋做唔到一家人

珊瑚宮

2024年龍年勳章

猫物語 發表於 19-2-18 15:22
我62食唔晒個雞脾,姐夫係62隻碗夾落我隻碗,話大肚婆食多d,見到姑奶想阻止,少少呆左,C6入左房打機。:囧 ...

好核突呀

珍珠宮

老公屋企人成飯 每次食到最後 老公個外婆或老公呀媽個碗入面食淨或食唔哂d野,就夾去老公個碗,叫佢食埋佢 ...

珍珠宮

katechan22 發表於 19-2-18 15:22

Sorry 係我講得唔好。 重點係 o係自己碗夾過去 。 應該 ...

同老公講唔好 kiss, 怕食埋 99 D 口水

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好認真講句, 呢D唔係C6同佢男家交換口水嘅事, 2公婆都會KISS 架, 我接受唔到口水一家親!!
俾著我一定下禁令, 你咁攪法, 唔好諗住同我親熱! NO WAY!

珍珠宮

喺碗入面夾出來,好有食leftover嘅感覺,掂過曬了過曬

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tmd123 發表於 19-2-18 18:36
所以我同佢哋做唔到一家人

平時打邊爐唔熟再扔返入去已經好難接受 ..

大宅

我依家已經教個女,你夾得食既,就要食曬佢,食唔到咁多就唔好夾咁多

大宅

papagirl 發表於 19-2-18 15:33
你之後點解決?
呢個帖真令人大開眼界

我無食,另一個姑奶講下笑跳過左,隻雞脾一直留係隻碗。

子爵府

開心吸收勳章

真係大開眼界,嚇鬼死人
若我老公屋企人係咁,我絕對忍唔到,會爆炸,炸爆個馬桶

子爵府

我之後會叫老公下次唔好食

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

未見過。 係咪想塑造一個感覺就係佢哋係好close嘅。

男爵府

牛年勳章

好核突

水晶宮

c6屋企都係

侯爵府

我同老公出街食飯(例如食湯麵),如果食唔晒,老公都會拎我碗食埋佢,佢又唔覺有問題喎!

首頁

尾頁

跳至