囡囡額頭有胎記。

mrscatcat
|

一出世姑娘已經同我講囡囡額頭有個小胎記,生正係額頭中間。
姑娘話留蔭可以遮住,但我怕係愈生愈大
始終係女仔。
個胎印係淺啡色,想問呢種胎印會愈來愈大嗎?
可以做激光除左佢嗎?謝謝各位。
--------------------
最唔想既事發生了。
呢幾日開始深色左
係咪可以出去睇家庭醫生寫轉介信去醫院跟架?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
喊包媽媽
|
會越來越淡色就真,面仔越來越大會撐大淺色D嘛
TMANIC
|
睇定D。大D可能會散。
RubyYu07
|
好淺色,大大下可能會散。唔緊要,身體健康最重要。
阿隨
|
mrscatcat 發表於 19-2-18 15:30
一出世姑娘已經同我講囡囡額頭有個小胎記,生正係額頭中間。
姑娘話留蔭可以遮住,但我怕係愈生愈大 :pity ...

我自己有胎記喺身,深少少嘅,大大下散晒。
bb唔係深色,大啲會散。
moksamuel
|
好淺色,大大下應該會淺,唔洗甘擔心啦
GCHK
|
都好淺亞,大大下應該會淡D,唔使太擔心
mrscatcat
|
最唔想既事發生了。
呢幾日開始深色左
係咪可以出去睇家庭醫生寫轉介信去醫院跟架?
efren
|

我bb 都有好多胎記
一出世腳位深黑色,醫生講明唔會退
另一個同你b個位一樣係中間係紅色胎記,大撻過你好多,醫生都無話會散,只會淺色
其實要睇醫生跟進嗎?

amuroo
|
唔好擔心 好淺色
坦白講,公立就無咩機會
私家都太早跟進
大個d才考慮去私家做激光
mrscatcat
|
efren 發表於 19-2-21 22:40
我bb 都有好多胎記
一出世腳位深黑色,醫生講明唔會退
另一個同你b個位一樣係中間係紅色胎記, ...

我覺得跟跟好d
諗住等佢6個月左右出去睇兒科轉介去聯合醫院排期跟。佢有兒童胎記科
仲有下個星期日。tvb 星期日檔案講兒童胎記呀。你留意下記得睇呀。可能有用既資訊
阿隨
|
mrscatcat 發表於 19-3-19 01:09
我覺得跟跟好d
諗住等佢6個月左右出去睇兒科轉介去聯合醫院排期跟。佢有兒童胎記科
仲有下個星期日。tvb ...

皮膚科有排排~早啲排好啲喎
efren
|
mrscatcat 發表於 19-3-19 01:09
我覺得跟跟好d
仲有下個星期日。tvb ...

我無睇,最後有無有用info?
mrscatcat
|
efren 發表於 19-3-19 07:20
我無睇,最後有無有用info?

仲未播,下個禮拜日
efren
|
mrscatcat 發表於 19-3-19 07:34
仲未播,下個禮拜日

lawgabbi
|
會散, 我自己都有係大肶到, 大大下冇左
FLmorning
|
唔洗太擔心,都淡色,再大個d可能會自己退