自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

事緣上星期有一晚回到家看到枱上有一封利是。
我好奇問工人,係邊個的。

工人姐姐話係巴士司機比囡囡的。

之後姐姐話平時坐開個條巴士線,可能成日都係同一個司機所以認得囡囡。
我聽完覺得個巴士司機好有心。
我完全唔認識的。冇想過巴士司機會比利是小朋友,覺得佢好好人,好有心。

我想買返少少嘢比囡囡送返比司機,大家有冇咩提議?

wcpcelia    發表於 19-2-19 11:31
Poyau    發表於 19-2-18 19:21

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小艾美 發表於 19-2-18 17:44

之前有人分享小巴司機都有派畀小朋友,不過唔係個個都一定有

Poyau    發表於 19-2-18 19:21
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我兩個仔收過豬肉檔老闆嘅利是,有啲意外,雖然都算熟客仔,又見佢派俾姐姐

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

可以鼓勵囡囡畫張感謝卡送畀司機叔叔

jennyccc    發表於 19-2-18 18:32

大宅

Audrey1999 發表於 19-2-18 17:49

認同

大宅

我囡返普通話班老師都有每個同學派利事

珍珠宮

司機當然有心 ,但你工人都幾好冇落格

翡翠宮

回覆樓主:

我個仔都試過去小店食飯,店主封左利事比佢地,仲祝佢地學業進步 聽講係年初一至三,所有幫襯既小朋友都派 我地9個人幫襯有3個係小朋友

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

我仔女試過兩年睇醫生, 都收到醫生利是
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

每個星期都去嗰間酒樓嘅知客,都有畀我個仔。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Audrey1999 發表於 19-2-18 17:49

係,因為利是有金錢可能唔方便收

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

巴士司機好好人

伯爵府

我買開牛肉檔都有比利是我老公

wcpcelia    發表於 19-2-19 11:31

瑪瑙宮

唉瘋 發表於 19-2-18 18:20
我買開牛肉檔都有比利是我老公

点解唔係比你

珊瑚宮

可以買十個八個靚生果。他可拿回家分享或請同事食 又不觸犯膾賂條例
玩具萬歲!

禁止訪問

子爵府

可能你個小朋友有禮貌得人鐘意

象牙宮

成日去開間藥房都有比利是亞仔,
有次食飯,個老細見有小朋友檯都去派利是比佢地。

侯爵府

我都想讚我座頭其中一位管理員哥哥,年初一我們一家外岀派完利是給哥哥後,佢叫住我兩女兒回頭,反派佢的私人利是給我兩女兒,可能他今年新婚?anyway ,好多謝他

首頁

尾頁

跳至