防妊娠紋產品, 邊隻好???

Mrs.wonggg
|
想問邊幾隻防妊娠紋產品好???
winter_sun
|
Mrs.wonggg 發表於 19-2-18 18:43

Clarins okay
kewpie160523
|

本身想買mama&kids,不過較難買,最後買左Clarins隻cream暫時覺得都ok
Maye_e
|
21GRAMS 香港牌子好用!
https://www.21gramshk.com/products/organic-miracle-oil-for-beautiful-mom
mama_flower
|

https://topick.hket.com/article/2125446/妊娠油愈搽愈痕3款含致敏成份%E3%80%801款含維他命A可致畸胎【附名單】

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
GCHK
|
我都想知道亞,睇下大家有乜好推薦
redbus
|
其實是否沖完涼搽一次都ok啦
suki-c
|
醫生話,係要爆紋,查乜都無用,身邊朋友查完都一樣照爆,只不過係爆多定少!
chonglulu
|
查左都會爆,只係叫做盡左力
redbus
|
suki-c 發表於 19-2-19 13:42
醫生話,係要爆紋,查乜都無用,身邊朋友查完都一樣照爆,只不過係爆多定少!
...

哈哈,醫生話你地唔好嘥錢
babybreadmama
|
redbus 發表於 19-2-19 14:30
哈哈,醫生話你地唔好嘥錢
好多時人係想心理上好過D。不唔係嘥錢,當護膚都唔錯。好過爆晒紋先怪自己完全無做過野。
我無爆紋,查左皮膚係無痕可能因為係油。
babybreadmama
|

clarins 唔錯。
haha748494
|
回覆 suki-c 的帖子

Agree,有擦只是心安D,要爆都冇辦法。
suki-c
|
haha748494 發表於 19-2-19 15:12

Agree,有擦只是心安D,要爆都冇辦法。

我第一胎都好勤力查,之後第5個月去產檢,私家醫生話開始爆緊紋,我話我有查野,佢就話好似錢係好易厄,之後在家都係度笑
haha748494
|

醫生講好啱,有擦就心安D。
Mrs.wonggg
|
回覆 redbus 的帖子

唔係呀, 起碼早一次, 晚一次
Mrs.wonggg
|
最後我決定試幾隻

1. Bio-Oil
2. Elemis
3. eart mama Belly-Oil
4. Clarins

由第2個月開始查, 當買個安心都好

遲下再分享有冇成效
karencai888
|
要爆點都會爆,我推薦搽clarins既tonic油,當滋潤皮膚!有一set賣可以加埋膏一齊搽當滋潤多一次(emoji)