有無媽媽擇吉日開刀生B?

julialice
|
大家好,我而家29w啦,第一胎,係仔仔。

我係一名在讀人類學博士學生,我是研究香港風水命理占卜文化的。

我想了解下有無媽媽開刀純粹為左揀個好日比BB岀世?定係係咪都打算開刀,例如怕痛,先順利擇埋日啊?
山竹仔
|
julialice 發表於 19-2-18 19:45

我係一名在讀人類學博士學生,我是研究香港風水命理占卜文化的。

我是因為不能順產所以要開刀
julialice
|
山竹仔 發表於 19-2-18 19:55
我是因為不能順產所以要開刀

咁你有無擇日啊?
yyungkan
|

我有擇日子,因為唔知邊日開刀好。所以去擇。
julialice
|
yyungkan 發表於 19-2-18 21:25
我有擇日子,因為唔知邊日開刀好。所以去擇。

咁小朋友有無揾人改名啊?
喊包媽媽
|
我開刀,沒有擇,人不能勝天,計哂時辰八字開刀個B受起一樣會早產
julialice
|
喊包媽媽 發表於 19-2-18 22:33
我開刀,沒有擇,人不能勝天,計哂時辰八字開刀個B受起一樣會早產

多謝你的回覆~咁你之前有無算過命,求過簽個啲?
喊包媽媽
|
julialice 發表於 19-2-18 22:35
多謝你的回覆~咁你之前有無算過命,求過簽個啲?

有求簽,無算過命,求簽當時人生交叉點創業定打工
山竹仔
|
julialice 發表於 19-2-18 20:04
咁你有無擇日啊?

有搵師傅夾過父母
julialice
|
山竹仔 發表於 19-2-18 23:05
有搵師傅夾過父母

咁小朋友有無揾人改名啊?
julialice
|
喊包媽媽 發表於 19-2-18 22:53
有求簽,無算過命,求簽當時人生交叉點創業定打工

咁你本身係咪都唔”迷信”?
喊包媽媽
|
julialice 發表於 19-2-18 23:13
咁你本身係咪都唔”迷信”?

可能你會覺得我好奇怪,我會拜神,但唔會算命,越是信就知道天意是改不了
julialice
|
喊包媽媽 發表於 19-2-18 23:15
可能你會覺得我好奇怪,我會拜神,但唔會算命,越是信就知道天意是改不了
...

咁小朋友改名係咪你自己找返?
喊包媽媽
|
julialice 發表於 19-2-18 23:16
咁小朋友改名係咪你自己找返?

是,一定唔會比人改,點知有冇料到,自己改,好壞都係自己
Choimiu
|

我係因為怕痛而開刀,99話開得刀就擇埋日啦。
有冇人有擇日師傅介紹?謝謝
Nbs
|
完全唔迷信,結婚開刀等都無擇日擇時晨,改名無搵師傅
julialice
|
Nbs 發表於 19-2-19 00:04
完全唔迷信,結婚開刀等都無擇日擇時晨,改名無搵師傅

謝謝你的回覆。咁你屋企人呢?距地迷唔迷信㗎?
julialice
|
Choimiu 發表於 19-2-18 23:46
...

哦哦~咁你自己本人迷唔迷㗎?
julialice
|
Choimiu 發表於 19-2-18 23:46
...

師傅我有個本身有揾開的,好有責任心,但唔岀名的,你有興趣可以介紹你啊
chonglulu
|
有,打算開刀所以擇埋日,起碼避開d差日子(唔夾父母)令件事順利d.當然擇完就抱平常心了,反正控制不了