6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

lazy_baby 發表於 19-2-26 03:14
你睇!

腫得好心酸 因為我大仔個時餵人奶,通常有咩損傷我就搽人奶甘佢就快啲好番。唉,個時自己立場弱了,好怕當時同佢地嘈會趁我吾知而搞我b多次,所以只能心裡啞忍 但真系個時既笑聲令我覺得心寒又深刻。

大宅

puppydingo 發表於 19-2-26 03:15
有無睇醫生?

冇睇呀,急症室果日我問定醫生開藥膏預防萬一!果日見佢咁勁就搽咗幾日,而家又好返D~另外我老公又上網search有隻cream話濕疹救星,佢又買咗,而家試緊,希望得啦

大宅

Kayee128 發表於 19-2-26 09:48
個時吉完我都慌晒了,只顧安慰佢最後都忘記了睇下(因為個日都系要黃昏先走得)。經過個次太深刻,冇咩都吾敢 ...

我都覺得去親政府醫院似係比人做練習!特別係抽血,我自己有甲減,要成日抽血,次次都比人吉4 5次!仲試過枝針插咗入去再了黎了去搵血管 仲要比條抽血大嬸話係我血管太細好難搵

你果次又自己一個人,肯定好驚啦~又攰呢~咁佢係咪都好似我呀B咁瘀哂?

大宅

Kayee128 發表於 19-2-26 10:08
腫得好心酸 因為我大仔個時餵人奶,通常有咩損傷我就搽人奶甘佢就快啲好番。唉,個時自己立場弱了 ...

其實唔知D 8婆係咪真係會整我地D B呢?果日我老公一聽見我啤姑娘又話姑娘,佢都驚驚地,仲話我!!叫我唔應該咁做!佢話轉頭大孖都要入院,佢哋一定認得我!所以最後我堅持唔比大孖留院囉~兩個帶哂返屋企!
BB新陣代謝咁快都可以瘀到而家!都已經好多日了~我諗果晚吉落去真係超級痛 其實抽血又會吉拳頭D骨咁奇怪嘅?BB係咁抽嘅咩??

我以前都試過佢地生粒粒搽人奶,點知越㨲越生得多可能我D奶唔惦

大宅

lazy_baby 發表於 19-2-28 02:24
我都覺得去親政府醫院似係比人做練習!特別係抽血,我自己有甲減,要成日抽血,次次都比人吉4 5次!仲試過 ...

我都覺得抽血系俾人練習 無論系成年人,孕婦,細路仔,定老人家 你仲要被人了尼了去真系好驚
個件事都已經系三年前既事了,個日抽完我未見過腫,但有一兩個針口囉,因為個時未番得屋企,就算有咩問題都可能俾護士護理左了。

大宅

lazy_baby 發表於 19-2-28 02:37
其實唔知D 8婆係咪真係會整我地D B呢?果日我老公一聽見我啤姑娘又話姑娘,佢都驚驚地,仲話我!!叫我唔 ...

而家既醫護人員系米純香港人都吾知呢
系啊一日未出院一日都仲系佢手上,我系怕事驚佢地會背住我搞我仔所以驚到吾敢出聲,。好在你可以帶大孖走,吾系你會驚到訓吾著 因為而家既醫療服務令吾到市民放心
我都吾知啊,上年我細仔有黃疸要抽血驗,我親眼睇住系拳頭個到谷啲血出尼 可能bb吾識握拳頭難抽血掛。我自己睇到好想喊可能又難抽又吉住又痛又耐
我細仔都系甘啊,人地話系奶癬,吾掂奶就冇野了

珍珠宮

既然現在無事就放心了。個X婆態度咁差,投訴佢啦

別墅

lazy_baby 發表於 19-2-19 21:05
我有D後悔冇即場爆佢!我只係問下個仔退燒未之嗎~我好有禮貌行埋去問,又唔係發哂癲好緊張咁問,佢哋個衰 ...

敢無品兼沒愛心沒禮貌,我肯定會投訴

首頁

尾頁

跳至