婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

佢有病??

別墅

BS129 發表於 19-2-21 15:21
佢有病??
佢就係貪心病囉!!!總之唔駛錢既野就拎

別墅

其實廁紙, 食物呢D好小事, 只係覺得有就大家用, 點解要拎走收埋呢?仲要有時我的個人物品佢都有試過拎去用。多謝咁多位提供意見, 我知同住一定要忍架喇, 所以先上黎呻下

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Dalki_Dalki 發表於 19-2-21 16:25
其實廁紙, 食物呢D好小事, 只係覺得有就大家用, 點解要拎走收埋呢?仲要有時我的個人物品佢都有試過拎去用。 ...

可能只想方便攞

不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

Dalki_Dalki 發表於 19-2-20 13:40
而家我係叫佢個仔買, 佢唔會比痛個仔D錢, 都係咁拎, 最好俾多D錢佢添, 有時D野食買完諗住食啦, 打開係個盒, ...

以後食物放入房,食完將個盒放出去,入面放垃圾,試多幾次佢應該唔會再開。

水晶宮

Dalki_Dalki 發表於 19-2-19 11:29
無論係廁紙, 紙巾, 報紙, 野食......只要我放出來, 佢就成日自己據為己有, 拎晒入房一到我要用時就無晒, 我 ...

你99咁奇怪嘅

別墅

kit2004 發表於 19-2-21 18:12
以後食物放入房,食完將個盒放出去,入面放垃圾,試多幾次佢應該唔會再開。
...
呢招絕呀!!!

大宅

無論係廁紙, 紙巾, 報紙, 野食......只要我放出來, 佢就成日自己據為己有, 拎晒入房一到我要用時就無晒, 我 ...

可能係覺用得快,想你用少D所以收埋。
每天進步一點點

別墅

winnielao 發表於 19-2-26 23:42
可能係覺用得快,想你用少D所以收埋。
佢係自己收起曬自己用, 唔係留返遲D用

大宅

我個味係,放出尼就公家既,用/食晒去,1個都唔淨,佢自己d就收晒入房

大宅

回覆樓主:

以後買完攞返自己房擺,再唔係買包成人紙尿片返嚟,佢攞完之後等人齊返嚟時,就問99你係咪有病唔話我哋知呀!點解你年成人紙尿片都攞埋去用嘅,平時我都懷疑你長期肚瀉唔舒服架啦!攞咁多廁紙同紙巾,宜家成人紙尿片都用埋,個病一定好嚴重,我哋帶你去睇醫生呀!

公爵府

Dalki_Dalki 發表於 19-2-21 16:25
其實廁紙, 食物呢D好小事, 只係覺得有就大家用, 點解要拎走收埋呢?仲要有時我的個人物品佢都有試過拎去用。 ...

咁做真係好討厭!就算唔計錢,嗱起手冇得用已經夠麻煩!
下次試吓買左嘢返嚟,等全屋人係齊度,大大聲講,99,盒紙巾放係度大家用,你唔去攞去第度啦!

別墅

大家既留言真係好抵死!!!無錯, 佢自己買既就放晒入房, 我地買既都拎埋走, 講出黎好似好小家, 但有時明明買左, 但用到時冇晒真係好嬲,試過係廁紙!!!!!!!!!!!!!!仲有就係我自己買黎用既筆呀, 杯呀, 毛巾咁, 佢都可以拎左當自己用, 真係唔到我唔同佢計

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至