14週不適,發燒胃痛加嘔血

joeywaiwai
|

我琴晚發燒,又嘔血,之後個胃keep 住痛。以家燒就退左,但係個胃依然keep 住痛。我洗唔洗會睇醫生?定等佢自然好?(兩星期前都試過一次,我冇理到,過左幾日佢就自然好咗。)
去醫院睇好定去診所睇就得?
臭Patpat小B
|
嘔血都唔睇醫生,我唔識講啦。。。
joeywaiwai
|
臭Patpat小B 發表於 19-2-19 12:19
嘔血都唔睇醫生,我唔識講啦。。。

本身好容易流牙血,一開始以為只係流牙血,點知今次睇翻一半嘢食一半血。。加上個胃keep 住隱隱作痛。。就驚了(emoji)(emoji)(emoji)
李露眉
|
入急症,不正常
redbus
|
快D去醫院睇急症啦,有bb仲嘔血,保重!
lolitaloves
|
你本身有冇嘔?
joeywaiwai
|
lolitaloves 發表於 19-2-19 13:12
你本身有冇嘔?

我嘔到11週就冇嘔正常食得翻嘢了。係哩幾日又嘔翻。
Skaiden
|
就算唔係大肚,嘔血都即刻睇急症添啦下嘛點解你仲會上黎問人要唔要睇醫生 加上宜家有bb
lolitaloves
|
joeywaiwai 發表於 19-2-19 13:22
我嘔到11週就冇嘔正常食得翻嘢了。係哩幾日又嘔翻。

呢幾日嘔得犀利嗎?
我試過嘔得太犀利嘔傷左喉嚨 搞到出血...
同埋你發燒 胃又痛 去睇多次醫生啦

joeywaiwai
|
lolitaloves 發表於 19-2-19 14:00

呢幾日嘔得犀利嗎?

淨係早上起身同瞓覺前嘔
joeywaiwai
|
lolitaloves 發表於 19-2-19 14:00

呢幾日嘔得犀利嗎?

以家去緊睇了
haha748494
|
醫生點講吖,保重吖。
joeywaiwai
|
haha748494 發表於 19-2-20 22:22
醫生點講吖,保重吖。

收話我感冒,食咗啲退燒消炎藥,好翻好多啦。嘔血嗰度,話係因為我嘔得太用力,傷左喉嚨,所以會有出血,依家要係屋企好好休息,同埋要食得清淡啲,養返好個胃。
haha748494
|
回覆 joeywaiwai 的帖子

咁都好D,可能胃酸焯傷喉嚨。休息多就冇事喇。
GCHK
|
joeywaiwai 發表於 19-2-20 22:30
收話我感冒,食咗啲退燒消炎藥,好翻好多啦。嘔血嗰度,話係因為我嘔得太用力,傷左喉嚨,所以會有出血, ...

有乜唔妥,就要睇醫生,唔好拖,好彩今次冇乜大礙,聽醫生嘅指示同好好休息
bchuma
|
joeywaiwai 發表於 19-2-19 12:18
我琴晚發燒,又嘔血,之後個胃keep 住痛。以家燒就退左,但係個胃依然keep 住痛。我洗唔洗會睇醫生?定等佢 ...

嘔血發燒肯定體醫生啦!!
bchuma
|
joeywaiwai 發表於 19-2-20 22:30
收話我感冒,食咗啲退燒消炎藥,好翻好多啦。嘔血嗰度,話係因為我嘔得太用力,傷左喉嚨,所以會有出血, ...

咁都好點 好彩無事 嚇死人啦嘔血