幾時開始買bb野好呀

redbus
|
老一輩叫唔好甘早買,怕小氣,但怕之後肚大出街仲辛苦,星期五又有bb展想去睇下,大家幾時開始買bb用品呀
chui123458
|
到BB展果日岩岩12weeks, 想去睇下😆
redbus
|
chui123458 發表於 19-2-19 13:01

恭喜,等我都去行下先,感受一下開心有bb的氣氛
dolldollk
|
我就照完結構先買,得閒買d有特價就買
yuyuyu_ng
|
redbus 發表於 19-2-19 12:54
老一輩叫唔好甘早買,怕小氣,但怕之後肚大出街仲辛苦,星期五又有bb展想去睇下,大家幾時開始買bb用品呀
...

上網睇下自己會想買什麼,到時去bb展到比較下,唔好衝動見什麼買什麼!到時去到都係重點睇自己想睇,同埋了解功能!
fakyman
|
我上胎照完結先慢慢開始買
臭Patpat小B
|
我個時六個月之後開始慢慢買D買D
redbus
|
yuyuyu_ng 發表於 19-2-19 13:57
上網睇下自己會想買什麼,到時去bb展到比較下,唔好衝動見什麼買什麼!到時去到都係重點睇自己想睇,同埋 ...

係呀,寫低D價錢先丶真係平先好買,謝謝你提醒!
kawainnn
|
...

我7個月先開始買,都係老人家話怕小氣,當時買貴好多野,同第一胎咩都沖動買,買埋買埋第二胎就照完結構見咩平就買定。平時得閒睇下咩平。
freshrose
|
7個月先買大件野, 9 個月先開始買濕星野
黃家三少奶
|
...

我34w先開始買

siutongg
|
7個月多先買bb床,預產期前一個月送到。其他野8個月左右開始買
mommy2015
|
chui123458 發表於 19-2-19 13:01

其實去BB展會唔會好多人?好驚好似行花市咁迫?我以家15週諗緊去唔去?
DAYPOPO
|
...

36 week
chonglulu
|
過結構後,一路開始看,大概24-28週慢慢入手,30週後肚大行得辛苦
helloyoyo
|
...

我都諗緊去唔去,知唔知如果錯過左今次,幾時再有?我睇書話28周先開始買衫仔,但家姐又話有BB展好入定貨,真係平好多,又多贈品送.....我依家1516
helloyoyo
|
yuyuyu_ng 發表於 19-2-19 13:57
上網睇下自己會想買什麼,到時去bb展到比較下,唔好衝動見什麼買什麼!到時去到都係重點睇自己想睇,同埋 ...

係呀係呀!家姐都叫我去格下價先....
loiloimama
|
...

一早開始睇,因為好多平野預購都要等一排先有貨。照完結構就慢慢開始買
遲下個肚太大,出街辛苦又怕俾人撞到
Kobe1222
|
如果體力ok既話可以去行下~勁多sample送~
我見啲人直頭拎喼去~

但要小心啲~我上年去~啲人唔係人咁品~推住架BB車或喼亂衝亂撞~又多人~勁驚佢地一野撞埋黎~
yyungkan
|
...

我知道性別,大約18w就開始買,慢慢睇下有咩啱。都會去BB展睇下有咩啱