你地會買銀主盤嗎?

luvkaka
|
同朋友講起我見到一銀主盤好平, 如果買到就好囉. 點知比佢一句殺埋黎, 依D風水唔方好, 本來唔信, 我覺得係跟人, 但听完又好似"UN"住咁, 你地會唔會買銀主盤架?
angiehouse
|
luvkaka 發表於 19-2-19 15:35
同朋友講起我見到一銀主盤好平, 如果買到就好囉. 點知比佢一句殺埋黎, 依D風水唔方好, 本來唔信, 我覺得係 ...

有錢why not,如果投資無問題的
茜口口
|
咁都好彩你朋友同你咁講左先,
因為唔介意慨人聽完都唔會介意,
但如果你買完先有人咁講到時會天un往
luvkaka    發表於 19-2-19 16:20
tszchungmama
|
同朋友講起我見到一銀主盤好平, 如果買到就好囉. 點知比佢一句殺埋黎, 依D風水唔方好, 本來唔信, 我覺得係 ...

咁層樓因咩事變銀主盤先?
cinda72.
|

講起銀主盤,我想喊
天佑我們
|
cinda72. 發表於 19-2-19 15:46
講起銀主盤,我想喊

點解既可以講多D嗎?
cinda72.
|
天佑我們 發表於 19-2-19 15:48
點解既可以講多D嗎?

40幾萬唐樓,慢人一步,300幾呎實用,睇住幾年內一定收購,前年真係收左,9000幾蚊呎價收
maomaofafa
|
事必買, 荀呀, 之前我也miss左間
天佑我們
|
cinda72. 發表於 19-2-19 15:49
40幾萬唐樓,慢人一步,300幾呎實用,睇住幾年內一定收購,前年真係收左,9000幾蚊呎價收 :cryi ...

真係諗起都喊。。。

唔好諗啦,仲有其他機會~
chingmon
|
平,就值得買。
最近有銀行俾佐個銀主盤俾朋友,平市價一半。
WunieCon
|
回覆 luvkaka 的帖子

如果純收租/自住我覺得OK但如果諗住有機會賣返出去, 就要查清楚係咪齊契無手尾跟

另外無記錯的話銀主盤係要full pay, 做唔到按揭的~
minmin
|
朋友1x年前買一銀主盤(2房),跟住生咗对孖仔,後期再轉買3房
luvkaka    發表於 19-2-19 16:21
mandy952
|

聽朋友結婚睇樓,去到個銀主盤,間屋冇人住,但擺設好似有人住緊咁,連枱上嘅茶杯書都仲放係度,連衣櫃嘅衫,傢俬都仲係度,就好似入左人屋企咁,只不過屋主消失左,聽落有d詭異
luvkaka    發表於 19-2-19 16:21
senchacha
|
要睇下咩事變銀主盤既者,仲有變賣有咩條件既事,唔知可唔可以變按揭
HL711
|
chingmon 發表於 19-2-19 15:51
平,就值得買。
最近有銀行俾佐個銀主盤俾朋友,平市價一半。

呢D資料可以在那裡找到?
定係朋友銀行放出來, 通知自己友先知架?

奇異果小邱
|
你朋友信唔信得過

會唔會係佢想買,先咁講?

HL711
|
cinda72. 發表於 19-2-19 15:49
40幾萬唐樓,慢人一步,300幾呎實用,睇住幾年內一定收購,前年真係收左,9000幾蚊呎價收 :cryi ...

40幾萬唐樓好平, 是否1X年前?

soso1227
|
mandy952 發表於 19-2-19 15:54

聽朋友結婚睇樓,去到個銀主盤,間屋冇人住,但擺設好似有 ...

曾經睇過灣仔一樓盤,
唔係銀主盤,
但就像你說的,
茶杯仍在桌上,
晾曬左D衫未收,
但人去樓空⋯⋯
所以我立刻走。
cinda72.
|
WunieCon 發表於 19-2-19 15:52
回覆 luvkaka 的帖子

如果純收租/自住我覺得OK但如果諗住有機會賣返出去, 就要查清楚係咪齊契無手尾跟

唔係,正常既做到按揭架
咁如果bbq,唔齊契呢d係另一回事啦
cinda72.
|
HL711 發表於 19-2-19 15:56
40幾萬唐樓好平, 是否1X年前?

冇,8,9年左右到啦,300幾呎實用,仲係銀主,係咁上下,但我慢左比票,真係想立即抬40幾萬比銀行,你賣比我啦