有幾多人會轉2號奶粉呀?

TYY0104
|
我掙扎中,繼續食1號還是轉2號
siusiumi
|
一歲前照食一號,健康院姑娘都話可以繼續食
Vsl0216
|
回覆 siusiumi 的帖子

我BB一到6個月就同佢轉2號了
菠蘿超人
|
6個月就轉2号
Yvonnechan12
|
菠蘿超人 發表於 19-2-20 00:51
6個月就轉2号

6個月多啲就轉二號 因為去健康院超重
菠蘿超人
|
Yvonnechan12 發表於 19-2-20 01:33
6個月多啲就轉二號 因為去健康院超重

關事嘅咩??
puppydingo
|
我6個月有轉
DaDaKeKe
|
TYY0104 發表於 19-2-19 18:26

六個半月轉左。依家七個月多d,便便又靚左。
irene891
|
我六個月都有轉
sopoBenz
|
我大仔8個月多啲轉s26 ultima 2號,之前覺得佢飲緊個隻偏甜,所以轉左無加蔗糖的比佢
PaulinePoon
|
Vsl0216 發表於 19-2-19 23:22
回覆 siusiumi 的帖子

我BB一到6個月就同佢轉2號了

我都系
moksamuel
|
之前不打算轉,但仔有便秘,醫生話轉二號,果然,轉左好好多
gillcheng
|
6個月就轉2號
但有朋友個b一直keep住食1號到歲幾
圍威喂
|
TYY0104 發表於 19-2-19 18:26

宜家11個月,仲飲緊1號,我有朋友仔仔飲到歲半仲飲緊1號
EudyptulaMinor
|
6個月轉左2號
bbpompom
|
一歲前照食一號 // 我二個也是. 一歲就轉3號!!
connie.chungkp
|
囡九個月,食緊一號無轉二號,keep住朝早第一餐埋身人奶
connie.chungkp
|
connie.chungkp 發表於 19-2-21 13:32
囡九個月,食緊一號無轉二號,keep住朝早第一餐埋身人奶

我囡食緊能恩,當時佢哋顧問打電話嚟,我都有問佢轉唔轉二號,佢話一號營養多啲,但佢地嘅一號無加益生菌,二號起先有加,bb六個月後開始加固,如果有便便碼嘅問題就食二號會好啲,如果便便無問題就可繼續食一號。你可以睇返你奶粉品牌有無呢個分別同bb有無呢個需要
haha748494
|
按年齡飲奶,6、7個月果陣就轉2號奶。
siusiumi
|
connie.chungkp 發表於 19-2-21 13:50
我囡食緊能恩,當時佢哋顧問打電話嚟,我都有問佢轉唔轉二號,佢話一號營養多啲,但佢地嘅一號無加益生菌 ...

我果個都係飲能恩,飲緊1號,有額外加益生菌,但便便都唔靚。其實有冇人一半1號一半2號?