想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 tangoeyes 的帖子

如果威院要這價錢,真心叫你不如去仁安做。我做完都係大約十二萬,一次成功。這價錢包埋檢查費、ivf手術及雪肧胎兩年了。重點是服務好,同埋排期時間好快,醫生有位的話,兩個月內可以做完了!政府等到話要等兩年啦!如果唔怕煩,台灣比香港更平更專業,問題是你們兩夫婦都要飛去台灣做,真係未必人人請到假!

複式洋房

tangoeyes 發表於 19-2-21 22:10
去台灣做係咪要飛好多次?定去台灣住好多日呢?
台灣邊間好?咩醫生好?有無媽媽介紹,我對台灣做零知識
...

你預2-3次,第一次初診+拎針藥返香港,可以即日來回,第二次抽卵,預最少3-4日,好彩既話可以放埋鮮胎住多1-2日,放雪胎既話就要下一個cycle再飛多一次,但都可以即日來回(我放完胎後仲即刻去左食個魚生飯先返香港,因為bingo左就有排都無得食

我係去搵劉志鴻醫師,因為有朋友成功過一次bingo(我都係

複式洋房

SI0912 發表於 19-2-22 09:35
你預2-3次,第一次初診+拎針藥返香港,可以即日來回,第二次抽卵,預最少3-4日,好彩既話可以放埋鮮胎住多 ...

請問你係邊間呀?
成個療程大約幾錢?

別墅

tangoeyes 發表於 19-2-19 23:28
本人已經37,排唔切政府不育科,家計會介紹咗去威院私家症,醫生話大概要預12-15萬,係咪間間都咁貴呢?仲 ...

其實外地、香港做各有長短。雖然外地做平d,但我個人覺得好突發請假同去外地係一種壓力,所以我最後選擇係香港私家做IVF。價錢真係因應有無突發事件而有影響(例如我中間做左瘜肉手術,要用藥控制指數等)

有人話醫生手勢有影響,有人話個lab 質素有影響,但我覺得心態加身體都係主因影響結果。
我做左兩次iui ,一次ivf。第一次ivf 擺胎就成功。我覺得我本住試左唔得就算心態係輕鬆d。當然我有跟醫生指示均衡飲食,取卵擺胎前日日行10000步,又做針灸同日日做30分鐘運動幫助血液循環,等自己個子宮係可以有利著床。

我見台灣或本地診所都有講座,你可以去聽下,評估邊度最適合你。

複式洋房

tangoeyes 發表於 19-2-23 20:14
請問你係邊間呀?
成個療程大約幾錢?

我搵劉志鴻醫師,你上網搵「劉志鴻婦產專科」就搵到佢網址架啦
未計機票酒店,五萬蚊左右,但都要因應返你身體狀況要用幾多藥,洗唔洗/有幾多個雪胎而定

大宅

tangoeyes 發表於 19-2-19 23:28
本人已經37,排唔切政府不育科,家計會介紹咗去威院私家症,醫生話大概要預12-15萬,係咪間間都咁貴呢?仲 ...

深圳有間叫中山泌尿科醫院,做ivf好出名,成功率好高,好多香港人係果度做,價錢4-5萬,之前我都想去的,然後係香港做咗一次ivf就成功了,所以唔洗去了!

大宅

台灣技術好d, 連機酒都係香港一半價錢,但你要有假,如何同上司交代,因為可能實際要去台灣的時間會改早或遲,而可能係今日香港check完先確定明天去台灣。
香港威爾斯私家,用左8萬。但環境境service同公家一樣。香港仁安用左14萬。香港抽同放胎都有少少sick leave開比你,同公司容易交代,我指作個原因出來。

但價錢要看醫生開咩藥比你同用咩技術啱你。

大宅

香港iVF都有好處 首先搭飛機你擔唔擔心先? 當胚胎已經係你身體 你行每一步 都係壓力

我係香港陳志慧醫生做 一次成功 非常應
感恩 費用大約13萬 。

首頁

尾頁

跳至