明洞九樹酒店(舊嗰間)

sf81
|
酒店房的冷氣可否自行調較? plan緊冬天去韓國,如果只得中央冷氣怕會好焗。請住過的jm報告下,謝謝!
Lqueenie
|
sf81 發表於 19-2-20 10:11
酒店房的冷氣可否自行調較? plan緊冬天去韓國,如果只得中央冷氣怕會好焗。請住過的jm報告下,謝謝!
...

可以自己調較,太焗仲可以開窗

各樣野都好,係夜晚沖涼有機會冇熱水
sf81
|
Lqueenie 發表於 19-2-20 12:45

可以自己調較,太焗仲可以開窗

無熱水? 冬天咁點算?
Lqueenie
|
sf81 發表於 19-2-20 13:58
無熱水? 冬天咁點算?

我就係岩岩聖誕去,第一日夜晚10點幾11點都仲有熱水,到12點想沖涼已經得返唔凍唔熱的溫水,我估係太多人同時間用熱水,之後都早d沖涼就冇事
sf81
|
Lqueenie 發表於 19-2-20 14:28
我就係岩岩聖誕去,第一日夜晚10點幾11點都仲有熱水,到12點想沖涼已經得返唔凍唔熱的溫水,我估係太多人 ...

哦…爭水用 ,我就係見呢間多人揀咁應該都唔差。
Lqueenie
|
sf81 發表於 19-2-20 15:07
哦…爭水用 ,我就係見呢間多人揀咁應該都唔差。

確實係唔差,不過奇怪冇人講過呢個問題

c6第二朝在休息區都聽到有香港人話夜晚沖涼水唔凍唔熱
jj301
|
Lqueenie 發表於 19-2-20 15:21
確實係唔差,不過奇怪冇人講過呢個問題

c6第二朝在休息區都聽到有香港人話夜晚沖涼水唔凍唔熱

有啊,我上網搵呢間酒店資料無意中見到有人講你呢個情況(好似係香港討論區見到) ,話11點幾12點後無熱水。
大笨鐘
|
我住過,唔覺水唔熱,可能我早沖涼
wcpcelia    發表於 19-2-21 11:13
chunchundaddy
|
大笨鐘 發表於 19-2-20 22:19
我住過,唔覺水唔熱,可能我早沖涼

我都啱啱住過,夜一夜都有熱水,䁔氣好乾好熱,但開窗後就ok。
panda361
|
九樹2,新好多,遠少少。
BGCOME08
|
我冬天去住過,冬天佢哋個冷氣由中央set死咗,冇得調。酒店職員叫我開窗,開咗窗都ok,唔會焗。
BK999
|
sf81 發表於 19-2-20 10:11
...

我打開小小窗