有冇人打算上陪月課程或育嬰班?

smiletkl
|
第一胎乜都唔識,打算請陪月,但老公同我都想自己上堂學下先,怕到時搞唔掂,有冇陪月班或育嬰班推介?同埋幾時上好呢?太早學完會唔記得
XX煩人一個
|
smiletkl 發表於 19-2-20 11:48
第一胎乜都唔識,打算請陪月,但老公同我都想自己上堂學下先,怕到時搞唔掂,有冇陪月班或育嬰班推介?同埋 ...

最好5/6個月上育嬰班,肚唔係太大,比較方便。
去到8個月肚大,走黎走去就辛苦。
同埋最好睇定同問定有無位,之前上堂個間好搶手,要個幾月前book

nalinacc
|
smiletkl 發表於 19-2-20 11:48
第一胎乜都唔識,打算請陪月,但老公同我都想自己上堂學下先,怕到時搞唔掂,有冇陪月班或育嬰班推介?同埋 ...

我而家9個月先上遲左報,因為真係要預早少少,果時我5個月左右報,好多啱既時間無晒,即最好星期五,六收工後上,無咁辛苦,無得揀既情報下所以先揀到咁後日子

elainenedward
|
我都想讀呀,有邊間好?
GCHK
|
如果有時間,去上下課程係好㗎
Twins★
|
我都考慮緊, 見有時D免費講座會請陪月員/醫生講, 我都想知多D
我要做媽媽
|
我覺得最好就係中期去啦,早期太早,後期唔想走動咁多喇
We'retheWORLD
|
Twins★ 發表於 19-2-20 23:03
我都考慮緊, 見有時D免費講座會請陪月員/醫生講, 我都想知多D

美贊臣3月既講座請左醫生黎講, 有興趣可以報名

https://www.meadjohnson.com.hk/articles/pclass

haha748494
|
如果有時間,我覺得系唔錯嘅。