自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

seaman1982 發表於 19-2-20 11:57
c6成日都咁同個女玩。
話佢仲話教佢分享。我話教你個頭,成日攞人D野食。
...
之前係度睇過篇野話依啲係以分享為名的強搶,小朋友手中粒朱古力的價值等同大人手中的iphone,話啲大人無買大量iphone贈送地分享比人,就吳好迫細路分享朱古力,係細路不願意情況下迫佢分享,係搶走左佢對物件的所有權

珍珠宮

屋企個c6都係咁,係要搞到d仔女嘈喧巴閉,俾我開口鬧先停手

珍珠宮

feifei_baby 發表於 19-2-20 12:51
我99都好鍾意咁,我會由佢,學老公話齋,老人家改變唔到,佢係都要咁搞到啲孫唔鍾意佢我都冇法
...
想講教一下,你個仔有無衝口而出話:"麻麻我憎死你"

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我唔會咁樣玩人哋啲小朋友。將心比己

Poyau    發表於 19-2-20 14:08

不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

我仔兩歲左右嗰時,我姑奶同佢個女攞咗筒薯片玩我仔,話你過嚟我比薯片你食吖,我仔其實當時都未知薯片係咩嚟,佢企係度唔知點好。我真係嬲嬲哋,唔通佢行過去就真係比薯片佢食,我唔會兩歲就教佢食薯片囉!我直接話佢哋兩個,唔好咁樣玩佢!
我都好唔鍾意大人搵小朋友嚟玩!細路咩都未識根本就係大蝦細,BB未懂事嘅反應唔知有幾好笑,我覺得咁玩係好低能無腦嘅行為!

男爵府

Angel_Rose 發表於 19-2-20 13:01
之前係度睇過篇野話依啲係以分享為名的強搶,小朋友手中粒朱古力的價值等同大人手中的iphone,話啲大人無買大 ...

我都勁憎d人借分享為名,強搶為實!
分乜忍享!自願先叫分享; 吾肯分就句句有骨,用壓力迫人!討厭

公爵府

回覆樓主:

開始咗上BK,先發現好多阿媽同阿B唔玩得,唔掂得,唔摸得。所以我絕不掂,摸,玩,人哋個B。但唔好話我冇反應,唔佢哋D BB囉。

公爵府

Angel_Rose 發表於 19-2-20 13:04
想講教一下,你個仔有無衝口而出話:"麻麻我憎死你"

冇喎,我嚴禁小朋友冇禮貌的.... 不過細個見到麻麻會喊,跟住老公會拎返細路過我度安撫.... 細女滿月,99係咁同我大女講,拎走你個妹返屋企,講n次,我大女狂喊,其實我覺得好煩,次次搞到細路喊收場,又要我善後...

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我媽就係咁對我女果時兩歲幾,點知我六歲仲記得丫婆成日搶佢d野,所以唔中二見丫婆,呢d叫自作自受仲好意思話我唔比個孫佢見,又唔諗下自己做過d乜搞到個孫唔中二佢
感激遇上你~

珍珠宮

BGCOME08 發表於 19-2-20 13:16
開始咗上BK,先發現好多阿媽同阿B唔玩得,唔掂得,唔摸得。所以我絕不掂,摸,玩,人哋個B。但唔好話我冇反 ...

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

vyhc 發表於 19-2-20 11:56
係 ! 唔止老人家,好多人都係咁,BB玩緊、食緊, 佢就話要 BB手中物件, BB 唔畀就好興奮重要扮搶/收埋, 係都 ...

係, 話佢地又搏我試小朋友大唔大方喎

我好想叫你比晒銀包D錢我, 如果唔比我係咪你都唔大方呢

珍珠宮

我又係吾明點解要咁樣同小朋友玩,同小朋友玩都係想大家開心,嘻嘻哈哈,點解要搞到個小朋友發嬲或者喊先至安樂咁

男爵府

佢哋好鍾意整鬼啲(emoji)仔,根本係搵啲(emoji)仔來娛樂自己

珍珠宮

回覆樓主:

我都接觸過呢d人,好幼稚。蝦到個BB喊、嬲,佢地最開心。。。
我朋友老公一直都咁玩自己個仔,依家個仔大啦,上小學,就喺學校照板煮碗玩返同學仔,成日俾老師鬧、俾同學投訴.....
真係上樑不正下樑歪

Poyau    發表於 19-2-20 14:08

伯爵府

loved 發表於 19-2-20 13:20
我又係吾明點解要咁樣同小朋友玩,同小朋友玩都係想大家開心,嘻嘻哈哈,點解要搞到個小朋友發嬲或者喊先至 ...

這不叫玩,係玩弄,

最討厭係小朋友被玩到哭,佢就輕描淡寫咁話,玩下遮,咁都唔得,唔同你玩啦。

小朋友都有自尊心,玩都有好多方法,點解要
搞到唔開心收場。

珍珠宮

wan_sosin 發表於 19-2-20 13:10
我仔兩歲左右嗰時,我姑奶同佢個女攞咗筒薯片玩我仔,話你過嚟我比薯片你食吖,我仔其實當時都未知薯片係咩 ...
你姑奶個女超似我大表姐(姨媽個女,大我7年),佢初中時,試過拎住枝水槍,問我想吳想玩,追到佢就借比我玩(細細個就叫人追佢,難怪大個之後無乜人想追佢),到今時今日,佢過多幾年都40歲啦,仲好喜歡玩啲無聊低能之餘佢又覺得好好玩嘅野,有次差啲嚇死我老公,老公事後就幫佢改左個花名叫做變態表姐

珍珠宮

feifei_baby 發表於 19-2-20 13:16
冇喎,我嚴禁小朋友冇禮貌的.... 不過細個見到麻麻會喊,跟住老公會拎返細路過我度安撫.... 細女滿月,99 ...
你用善後黎形容,我諗你個女當時一定覺得非常驚又非常無助,聽到都心酸

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

咪當俾小朋友學習應對囉~
我女成日都俾人咁問,佢有多時會願意分享,真係唔捨得請時話下次俾你。
大人都係想找個話同小朋友玩啫

珍珠宮

話時話啦,記得以前讀幼稚園時,有個老師都會咁樣黎玩學生,今時今日仲有無老師會咁樣嫁

首頁

尾頁

跳至