去完旅行返黎想換部洗衣乾衣機!

walter632
|
做女個陣屋企都冇用咩乾衣機
結婚之後C6有講過話不如買部洗衣乾衣機,但又聽人講話二合一好易壞,結果就冇買到
直到前排過年成家人出去旅行先發覺二合一真係好方便!
因為咁啱撞正天氣唔好,掛咗兩日D衫都未乾透,著係身度好唔舒服,所以先試下用酒店房部二合一,乾完之後件衫真係好爽
搞到依家返黎都心思思想換返部,但又怕比C6話我
屋企個部雖然仲用到,不過好鬼嘈…
大家覺得換唔換好?

YuetYiLala
|
walter632 發表於 19-2-20 11:54
結婚之後C6有講過話不如買部洗衣乾衣機,但又聽人講話二合一好易壞,結果就冇 ...

乾衣會唔會縮水?
zola
|
我都係用二合一,勁好用,潮濕天無佢唔得
chilam726
|
回覆 YuetYiLala 的帖子

我都想知
另外係咪真係全乾? 唔洗再晾架嘞?
barbielun
|
zola 發表於 19-2-20 11:57

請問用邊部?我都心思思想換。thx
iris5a
|
買部勁的抽濕機好似仲化算
bemiu_uncha
|
買部抽濕機抽乾D衫
methy
|
結婚之後C6有講過話不如買部洗衣乾衣機,但又聽人講話二合一好易壞,結果就冇 ...

我都係日本旅行用過2合一,乾完既衫勁臭,維持返露台曬衫,潮濕天氣用抽濕機。
wawaliluk
|

換,回南天用乾衣機,快過抽濕機。
部抽濕機可以轉去房間抽濕。
sangria
|
可以揀d去乾唔駛全部都去乾㗎嘛,例如毛巾床單Tee etc
可樂娃B
|
同C6商量下囉
黎緊又開始濕,有乾衣功能真係會方便好多
Sumyeema1
|
methy 發表於 19-2-20 12:04
我都係日本旅行用過2合一,乾完既衫勁臭,維持返露台曬衫,潮濕天氣用抽濕機。
...

我也用過,厚衫褲好難乾。
艾菲BB
|
拿拿淋整爛屋企部洗衣機啦
mariyar
|

我用煤氣乾衣機差不多8年
非常非常非常好用
售後service/保養又好
極力推薦
zola
|
barbielun 發表於 19-2-20 11:59
請問用邊部?我都心思思想換。thx
無記錯好似係白朗。我本身都有抽濕機,但覺得係兩回事,同埋真係太多衫既話,可以乾衣抽濕一齊開。
mongng
|
miele乾衣機超好用,40分鐘乾完一機衫
wudy
|
zola 發表於 19-2-20 11:57

咩牌子
barbielun
|
zola 發表於 19-2-20 12:26
無記錯好似係白朗。我本身都有抽濕機,但覺得係兩回事,同埋真係太多衫既話,可以乾衣抽濕一齊開。
...

等我去睇下先,唔該哂
bigheadshan
|

換啦!潮濕天氣幫到手㗎。我部西門子幾好用。
mysterious22
|
我用緊LG 二合一,我覺得好好用,呢兩年回南天都唔使開抽濕機乾衫