跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wandoubaby 發表於 19-2-28 00:59
5至6箱咁少其實你會不會考慮直接郵寄過去算?平好多啊,又不用等咁耐。

我住南加州,在LA附近。你會搬去 ...

我都想請教,郵寄你意思係咪郵局?我同嗰個jm一樣,諗緊用咩方法寄運送雜物和衣服

複式洋房

wandoubaby 發表於 19-2-25 21:30
我半年前搬,問左好幾間上門quote 價,最後有一間朋友推薦的,非常專業,價錢唔錯,而且信用好速度快,好 ...
可以pm 我資料嗎?謝謝

複式洋房

feclagnes 發表於 19-3-2 19:07
我都想請教,郵寄你意思係咪郵局?我同嗰個jm一樣,諗緊用咩方法寄運送雜物和衣服
...

係啊,如果你雜物加衫唔係好多,又有人可以幫你收貨的話,當包裹寄過去可能仲方便同平(可自行同啲搬運公司比較下價錢同時間),仲快好多添,清關限制都冇咁嚴(例如寄食物、乾貨等)。

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wandoubaby 發表於 19-3-3 03:25
係啊,如果你雜物加衫唔係好多,又有人可以幫你收貨的話,當包裹寄過去可能仲方便同平(可自行同啲搬運公 ...

謝謝你回覆

複式洋房

feclagnes 發表於 19-3-2 19:07
...

fyr 我問郵局用M3萬用箱,假如每箱20kg,寄去sf約要HKD 800,時間約兩個月。

伯爵府

Joyful2016 發表於 19-3-8 01:44
fyr 我問郵局用M3萬用箱,假如每箱20kg,寄去sf約要HKD 800,時間約兩個月。
...

謝謝你我諗到曉我都用郵局寄衣物和少量日用品

複式洋房

千祈唔好貪平小小用一間叫"relosmart"的船運公司,我朋友最近用過,搞到好唔開心,原本預計8-10個星期到,係share櫃,但間公司應該唔夠客,結果幾十個箱仲拖係香港成二個月仲未出發!

別墅

回覆 Joyful2016 的帖子

Thanks!!! 感激!

複式洋房

tasselwai 發表於 19-3-12 01:24
千祈唔好貪平小小用一間叫"relosmart"的船運公司,我朋友最近用過,搞到好唔開心,原本預計8-10個星期到 ...

所以quote 價時一定要問清楚,如果是share 櫃,時間可以點預,同埋d船期都應該問埋。有些公司不是自己船,要等好耐。

即使係我推薦的呢間都要自己記得問多次,有時d公司轉咗policy 你未必知。

大宅

我半年前搬,問左好幾間上門quote 價,最後有一間朋友推薦的,非常專業,價錢唔錯,而且信用好速度快,好 ...

可否提供搬運公司資料?謝謝

複式洋房

可以pm搬運公司資料給我嗎?謝謝

複式洋房

請問可否pm搬運公司資料給我嗎?謝謝

大宅

我都揾緊搬運公司,可以pm我嗎?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

版面充斥PM或相關字句,現關閉本文
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至