四大長老會唔會打電話畀啲孫傾計㗎?

jollynoven
|
我唔知係唔係得我一家係咁,62,99唔會打來問啲孫,讀書點,身體點,生活點,學校有冇比人蝦。
只會打比個仔,問啲孫點,點解唔直接打比個孫傾。
Yanyan0904
|
我媽會,佢視像打黎又好我打俾佢又好,我媽開場白一定係:兩粒孫呢?
BBG1    發表於 19-2-20 13:29
bigheadshan
|
jollynoven 發表於 19-2-20 12:37
我唔知係唔係得我一家係咁,62,99唔會打來問啲孫,讀書點,身體點,生活點,學校有冇比人蝦。
只會打比個 ...

不會
mercurycc
|
我地見得密一兩個星期一次,佢地會直接問d孫,
佢地除非有急事,唔係都係電話來的。
你地好小見面?
KWBN
|
唔會,見到面先問下
至愛朱古力
|
只會打比個 ...

你地平時好少見兩老?咁你啲仔女有冇打比爺爺嫲嫲,關心下佢地呀?好多老人家多數都係透過自己仔女,八掛下孫仔孫女既野。
caryfox
|
一定會,仲 每晚都會。
無話可說
|
無,個個星期見阿嫲!爸爸在生就耐唔耐要叫我仔聽電話既
peony_so_hk
|
6299唔會
只會見到面先問
hoiching0516
|
有架, 尤其是係62, 好多時都打電話黎搵大女, 但我大女真係10問10唔應, 連我打電話返去問佢返學點佢都唔理我 XDD

我地每星期都會見面飲茶既.....
goat
|
只會打比個仔,問啲孫點,點解唔直接打比個孫傾
複製代碼
有咩問題? 我打比舅父, 順便問候下我表哥表姐, 仲有佢D孫仔孫女,
希望我表嫂唔好介意
小肥兔
|
要睇容唔容易揾到d孫, 我老豆好真意打比孫仔孫女,。因為打佢地屋企,。一定係孫仔孫女接電話,所以佢日日都打,。問佢做好功課未呀,。食飯未呀個d
Poyau
|
孫幾大?
amazing
|
只會打比個 ...

Jas-MaMa
|

是是但但
|
要睇D 孫幾大喎!
如果幼稚園, 同佢講野會好好笑~ 同埋細個都通常會彩下老人家, 細路大佐就唔LIKE 同老人家傾了。

BTW 佢地唔打黎冇咩問題呀!
俾著我, 都唔會打, 費時俾人覺得自己好煩嘛!
pinkypangng
|
只會打比個 ...

我囡19個月,公公每日都基本打2次電話搵個孫
cholewong29
|
唔會,6299都唔會打俾個孫或者個仔,c6都唔會打俾6299。
好奇怪的一家
sinohk33
|
我99冇,見到或者會問下。
mrs.tan
|
只會打比個 ...

我老爺奶奶唔會,因為佢地住係同一個屋苑成日都會見到,我爸爸媽媽係香港,成日都會視像佢地同佢地傾計