要調理幾耐先至會有BB?

Gem520ma
|
我同C6結左婚兩年,一直都想要BB,依家都有睇中醫調理身體,想問各位有經驗嘅媽媽,要調理幾耐先至會有BB ?
ChansBB
|
Gem520ma 發表於 19-2-20 14:35
我同C6結左婚兩年,一直都想要BB,依家都有睇中醫調理身體,想問各位有經驗嘅媽媽,要調理幾耐先至會有BB ...

兩至三個月

不過要你物色到夾你ge中醫
ChansBB
|
ChansBB 發表於 19-2-20 14:46
兩至三個月

不過要你物色到夾你ge中醫

係兩至三個月調理完
先開始試製造BB
到時幾時有就睇個天啦
mommy2015
|
我同C6結左婚兩年,一直都想要BB,依家都有睇中醫調理身體,想問各位有經驗嘅媽媽,要調理幾耐先至會有BB ...

嗰時中醫話3-6個月,至少3個月。每個人體質唔同。
yannes818
|

我睇左中醫調理左三個月就有左,不過真係要放鬆心情,之前一路都好緊張,試左大半年都唔得,之後個個月一放鬆就有左
maymeibb7
|
回覆 Gem520ma 的帖子

呢啲好睇個人嘅體質,真係好難講
GCHK
|
其實都好難講,都要睇個人體質呱
winniepoohy
|
要睇返你自己本身嘅身體狀況同埋平時有無做運動、有無補充返元氣,仲有放鬆心情,呢啲野都好影響會唔會易啲懷孕
SuuuSuzanne
|
我試過睇中醫調理左半年, 之後仲飲埋滴雞精~ 飲左around兩三個月已經bingo
Kim23456
|
通常兩至三個月,但要睇你個人體質同埋夠唔夠放鬆,我見好多媽媽佢地有時俾太大壓力自己,反而唔容易中
Gem520ma
|
SuuuSuzanne 發表於 19-2-21 10:43
我試過睇中醫調理左半年, 之後仲飲埋滴雞精~ 飲左around兩三個月已經bingo ...
請問你係飲邊隻滴雞精?
SuuuSuzanne
|

我飲開葉翠翠個隻, 好似黎緊BB expo會做優惠~ 如果你係用黎調理身體幫自己易d有bb, 買多d就會抵d, 最低都好似有76折同埋買夠$13000會有bb車送
Kinkikuk
|

我中醫調理兩個多月就中咗
haha748494
|
都要睇個人情況,祝你順利陀B.加油吖。
Kat00Kat
|

這問題要視乎身體本身有冇出現咩問題!如果夫婦都無問題,可能幾個月都成功。但如果有問題,相信你食幾年藥都冇幫助!所以大前題是夫婦有冇做足檢查先!有啲問題,要睇西醫先有用㗎!
lkamanchuu
|

我之前調理過一個月 個心成日都想有 不過無中到 但中藥都幾難飲 我就放棄左 個人開始無咁在意 放鬆左心情 好快就有左啦 心情係最重要
我要做媽媽
|
最好就三個月之後喇,咪心急
yannylam1314
|
我計劃左差唔多1年,之後開始飲滴雞精第2個月就中左,無睇中醫。
Wing1wing
|

我結婚半年...3個月前開始調理,2個月左右調理好,岩岩bingo 左
JD930
|

兩個月就有了