自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我父母兩個老人家被呃
238蚊,100mb+家居電話

今天七月到期,叫咗老豆唔好再續

伯爵府

其實同一間公司都冇得比較價錢,根本唔同地址佢哋會有唔同鋪設的網絡,所以價錢都唔一樣,根本大家比來比去都冇意思。

住村屋嘅,就算你肯比$1000一個月都未必有你想要的速度。

男爵府

私樓 我今年到期續約 新月費不降反升 最後由$268傾到$156

水晶宮

HKBN一定要同佢角力,
原本好似186 ,有上網+MY TV SUPER
續約加到我2百幾,

死都吾續, 每次打黎唔續, (佢不斷降價)
最後, 降左16幾我先續.

我米話LOR, 叫人續約, 但加人錢,
你覺得MAKE 唔MAKE SENSE
又唔係得你一間.

子爵府

lflxl 發表於 19-2-27 09:08
私樓 我今年到期續約 新月費不降反升 最後由$268傾到$156

點傾架?你咩plan? 私樓價錢好似好ok喎!

五月到期,佢而家日日打黎傾續約,原本早一兩個月開始打黎話要加價幾十蚊,而家又話原價?!我話有乜理由叫人續約一啲平都冇!佢成日話本身你簽果陣已經係優惠價,而家有通漲喎,仲話如果每次續約都平幾十蚊咁你有一日咪唔駛錢喎!!痴痴地!!

男爵府

小菜子 發表於 19-2-27 09:48

五月到期,佢而家日日打黎傾續約,原本早一兩個月開始打黎話要 ...

我得500MB+my tv super(屋企無人睇)因為大廈配額問題 升級唔到1000MB。用左佢地公司四年啦,呢個係第二張約,之前無同佢傾價係因為中途搬遷我懶得搞先照用舊價。而家街外寬頻都係百幾蚊,佢打黎叫我續約我直接講唔續、太貴。佢lur我續我就同佢講街點點點,佢地初初話做唔到。我話做唔到就同我到期取消其他廢話唔好講跟手客服話問下公司,即刻比左個靚價我。佢地啲價真係好浮動。用左幾年$258,而家競爭咁大仲要加舊客戶價。

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你想唔想知真相呢?

…………

……………………
……

………………………………

中移動158元1000M香港寬頻骨架
有五百蚊八達通送,之前仲要送埋路由器…
如果用開佢嘅流動電話平廿皮
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

小菜子 發表於 19-2-27 09:48

五月到期,佢而家日日打黎傾續約,原本早一兩個月開始打黎話要 ...

同你傾果個客服都好串嘴喎除非你果度得佢一個光纖電纜咁就硬食。你企硬話我取消左重新申請都無咁貴,通乜鬼漲,科技嘢反而係越黎越進步越貶值架嘛!我見人傾到更低都有,不過見差唔多就算了。仲有幾個月,佢地傾續約同取消係分開人處理,唔好比佢大到你,呢個傾續約嘅要跑數,你試下直接推佢話無得平唔好煩我。我到期自己去申請取消。

Sasado    發表於 19-2-27 15:00

男爵府

借問有冇jm知手機月費最近是幾錢?

子爵府

lflxl 發表於 19-2-27 10:05
同你傾果個客服都好串嘴喎除非你果度得佢一個光纖電纜咁就硬食。你企硬話我取消左重 ...

好,我試下強硬d,真係好鬼煩!其實我諗住如果佢offer我減幾十蚊都會即刻續㗎喇,費事轉來轉去,點知佢咁鬼串仲企硬唔減!

禁止訪問

男爵府

陪月勳章

忌廉溝鮮奶 發表於 19-2-27 08:51
我父母兩個老人家被呃
238蚊,100mb+家居電話

我同你一樣7月先到期, 又係同一個package, 但佢要收$248!! 唔肯減!!!

男爵府

陪月勳章

李露眉 發表於 19-2-27 09:11
HKBN一定要同佢角力,
原本好似186 ,有上網+MY TV SUPER
續約加到我2百幾,

請問係完約前幾耐講得成價??

水晶宮

hoiching0516 發表於 19-2-27 12:46
請問係完約前幾耐講得成價??

一個月內

大宅

hoiching0516 發表於 19-2-27 12:44
我同你一樣7月先到期, 又係同一個package, 但佢要收$248!! 唔肯減!!!

你會唔會再續?
而家開始,成日打嚟叫續,
我同媽講,叫佢一定唔好俾阿爸續

男爵府

陪月勳章

忌廉溝鮮奶 發表於 19-2-27 14:50
你會唔會再續?
而家開始,成日打嚟叫續,
我同媽講,叫佢一定唔好俾阿爸續

2月份佢日日都打黎, 到接左佢地電話, 加到$248, 仲要$1都唔肯減, 我就話cut, 佢仲提我30日前要send termination form俾佢地tim.... 之後就冇再打電話黎喇

如果唔加價keep住$185我都會繼續用, 如果佢企硬都係唔減就會轉, 我得100M, 而且bandwidth都唔穩定, 只係有時怕再拉線煩就唔想搞咁多

侯爵府

choco0608 發表於 19-2-27 12:41
呢個價要找sales嗎?包TV super?

我自己續咋,$68仲包TV super? 冇可能啦!

複式洋房

藍尾巴 發表於 19-2-21 10:38
我用緊 1000+家居電話+mytv supper至尊版 18X

係私樓?有sales contact?

複式洋房

lflxl 發表於 19-2-27 09:08

包d咩?有sales contact嗎?

大宅

嘩,點解我咁貴既,8月到期,$269,1000MB連mytvsuper基本版

首頁

尾頁

跳至