有冇難波住宿推介?

emm
|
第一次去大阪, 爬過文都推薦住難波
想問下各位有冇難波住宿推介
2個大人, budget 400-600
想搵地鐵站附近, cp 值高的住宿

好多人推swiss 但太貴了..謝謝
sorere
|
emm 發表於 19-2-20 15:54
想問下各位有冇難波住宿推介 2個大人, budget 400-600
你自己去 Rakuten, Jalan, JTB ... 睇吧. 星期六會再貴 20~25%.

Yen 8,000 還勉強可以, 但 Yen 6000 Double Room 的質素, 可能比油麻地賓館更差.
emm
|
sorere 發表於 19-2-20 16:18
你自己去 Rakuten, Jalan, JTB ... 睇吧. 星期六會再貴 20~25%.

謝謝
tammykam01
|

JR難波站奏酒店
alicewtw
|
tammykam01 發表於 19-2-20 16:54
JR難波站奏酒店

我上次去大阪都係住奏,去邊都方便!間房又夠大!
wcpcelia    發表於 19-2-21 11:10
andyan324
|
JR難波站奏酒店

我5月都訂左呢間
LCHF
|

睇睇Namba Plaza Hotel, 近黑門市場

emm
|
JR難波站奏酒店

Thanks! 衣間睇都岩心水
另外仲睇緊hotel sunroute Osaka mamba, 唔知jm有冇住過呢?謝謝
emm
|
alicewtw 發表於 19-2-20 17:29

Thanks! 另外hotel sunroute Osaka mamba, 唔知jm有冇住過可以俾下意見呢?謝謝
emm
|
andyan324 發表於 19-2-20 20:12
我5月都訂左呢間

我都係5月去
另外hotel sunroute Osaka namba, 唔知jm有冇住過可以俾下意見呢?謝謝
sonority
|
emm 發表於 19-2-21 09:02
我都係5月去 另外hotel sunroute Osaka namba, 唔知jm有冇住過可以俾下意見呢?謝謝
...
普通日本商務酒店, 正正常常, 但對你會 Out Budget, Yen 8000 Weekday 有小小可能會有.
他人
|
多謝分享
fwu
|
回覆 emm 的帖子

HOTEL SUNROUTE NAMBA 住過地方得近道道頓堀行去不用3min 再行去心齊橋都唔遠 食野超方便
ericawong213816
|
Red Roof Plus
emm
|
Thanks all!
viotior
|
alicewtw 發表於 19-2-20 17:29

房間是否沒有窗?
alicewtw
|
viotior 發表於 19-2-24 02:08
房間是否沒有窗?

唔係,我揀既房型有窗,日頭陽光充足。
baobao520457
|
alicewtw 發表於 19-2-24 06:11
唔係,我揀既房型有窗,日頭陽光充足。

請問奏近南海電鐵嗎?因為我自己帶小朋友去費事行太遠
迷人pinklady
|
難波日本橋WBF酒店 (Hotel WBF Namba Nippombashi)

呢間平日都可以岩你budget,都近南海電鐵架
alicewtw
|
baobao520457 發表於 19-2-28 17:56
請問奏近南海電鐵嗎?因為我自己帶小朋友去費事行太遠

近呀,我都係一個人湊住個仔去,攞一大一細喼;行地面好行d,唔駛搬行李上樓梯。