自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

魔怪媽媽 發表於 19-2-20 17:32
唔會開門先派籌, 會先派定,你見到冇人排又冇籌, 即係D人派完籌走左, 等夠鐘先返去
...

我覺得一早排籌都好,果次我幫阿女續特區護照,7點幾到,冇幾耐開始派籌,有講幾時返到去再登記,咁攞咗籌去食個早餐,返去再登記,唔駛浪費時間喺度呆企。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

kyk 發表於 19-2-20 17:36
我覺得一早排籌都好,果次我幫阿女續特區護照,7點幾到,冇幾耐開始派籌,有講幾時返到去再登記,咁攞咗籌 ...

我之前就係咁, 7點左右職員見多人就派籌, 咁起碼早d知有冇籌, 唔洗等到9點

琥珀宮

PINGADA 發表於 19-2-20 17:16
上網要等成個幾月,太耐啦,個差佬叫佢14日之內要換,因為佢張身分證斷開左
...

有叫佢換完要拎番去警局?如無,講係咁講,預約唔到,遲多幾星期換問題應不大!

男爵府

回覆樓主:

如果咁就唯有搵d少人d辦證

即係好似搞車牌咁,長沙灣運輸處長期爆到瀉,但油塘茶果嶺同一日同一時間係冇人嘅!

男爵府

木土土 發表於 19-2-20 17:49
有叫佢換完要拎番去警局?如無,講係咁講,預約唔到,遲多幾星期換問題應不大!
...

無呀

大宅

我上星期六剛去灣仔入境處幫女換護照,我大約6點9排隊8點半派籌,我攞2號,後來職員開咪話已經派晒全日籌,那時9點!

男爵府

搏即日籌去尖沙咀好啲,機會大啲

子爵府

幫佢網上預約

琥珀宮

PINGADA 發表於 19-2-20 18:59
無呀

咁就唔洗咁緊張一定跟警察説話做啦,做唔做都無人知,應該網上預約舒舒服服去換証

大宅

rlccmlcl 發表於 19-2-20 19:05
我上星期六剛去灣仔入境處幫女換護照,我大約6點9排隊,8點半派籌,我攞2號籌,後來職員開咪話已經派晒全日 ...

我都試過想排即日籌,第一日,八點半到,發現沒有了。於是第二日我六點到,都是派完。我第三日去,凌晨四點到,才拿到尾二。

首頁

尾頁

跳至