美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題,有冇jm用過呢隻香水呀?我想買比我朋友做生日禮物,大約幾錢一支?同埋邊隻味好呀?唔該哂

複式洋房

我自己用緊幾支,要睇你朋友仔性格同風格,香水好個人。
white jasmine and mint(好似已退役)
earl grey and cucumber(好清新,好岩朝早用)
wood sage and sea salt(中性,但我好鍾意

子爵府

回覆樓主:

要睇朋友鐘意花香定木味
我鐘意花香,初入坑就係orange blossom, English pear
通常送朋友都係揀wild bluebell , English pear ,黑樽 jasmine sambac 都好好聞,大部分女仔都鐘意
2樓jm 講嘅jasmine & mint都好正,可惜discontinue lu
如鐘意木味,可揀English oak
白樽light d ,黑樽濃d,long lasting d
100ml hkd $1200,黑樽就$1500 (唔知有無加價)

侯爵府

yingying貝 發表於 19-2-20 18:09
如題,有冇jm用過呢隻香水呀?我想買比我朋友做生日禮物,大約幾錢一支?同埋邊隻味好呀?唔該哂
...

我超級鍾意jo malone
我鍾意花味多過木味 。

男爵府

Toffeegirl 發表於 19-2-20 22:36
要睇朋友鐘意花香定木味
我鐘意花香,初入坑就係orange blossom, English pear
通常送朋友都係揀wild blueb ...

我諗佢應該中意花味,咁有冇細支架?細支幾錢?第一次買唔敢買大

子爵府

yingying貝 發表於 19-2-21 00:21
我諗佢應該中意花味,咁有冇細支架?細支幾錢?第一次買唔敢買大

白樽有30ml ,約$600 (唔知有冇記錯)
鐘意花味就可以試wild bluebell >English pear > peony blush & suede

男爵府

yingying貝 發表於 19-2-20 18:09
...
我都推薦Earl grey and Cucumber 同 Peony blush and Suede

男爵府

Toffeegirl 發表於 19-2-21 00:55
白樽有30ml ,約$600 (唔知有冇記錯)
鐘意花味就可以試wild bluebell >English pear > peony blush & sue ...

Thanks

男爵府

Viviluby 發表於 19-2-21 01:36
我都推薦Earl grey and Cucumber 同 Peony blush and Suede

Thanks a lot

Toffeegirl    發表於 19-2-22 12:22

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Toffeegirl 發表於 19-2-20 22:36
要睇朋友鐘意花香定木味
通常送朋友都係揀wild blueb ...

Woo

首頁

尾頁

跳至