想復活節去台灣4日3夜

AX21
|
請問:

1)自由行方便嗎?
2)邊度啱12歲小朋友玩?
3)好耐之前去過九份,如今次想帶小朋友去,易嗎?因我記得好多山路

謝謝
edithyy
|
自由行好方便!
去旅遊版睇吓
有好多jm分享行程㗎!
YY1101
|

放心
ernbe
|
台灣自由行唔難
wcpcelia    發表於 19-2-21 12:03
Supertalkative
|
AX21 發表於 19-2-20 21:03
請問:

1)自由行方便嗎?

12歲完全無問題啦
fostermak
|
請問:

1)自由行方便嗎?

1)方便,出機場可選包車到酒店或搭機場捷運 2)12歲啱行街,逛夜市(我囡囡十幾歲的意見),六福村水上樂園 3)九份可以選擇一日包車,去埋十分放天燈,去野柳睇女王頭,仲有貓桐慳時間,因我舊年暑假剛去過
Charlotte_mom
|
最好避開星期六日去九份十份,因本身本地人都多,塞車塞到嘔泡
bowling2004
|
請問:

1)自由行方便嗎?

台北千祈唔好跟團。帶埋你去啲搵笨地方嘥咗個trip. 我住過九份,台北自己搭火車去,之後轉公車(即巴士),要揾路,但唔會太難。我仔上次跟我自由行嗰年都係12歲。
bowling2004
|
Charlotte_mom 發表於 19-2-20 21:52
最好避開星期六日去九份十份,因本身本地人都多,塞車塞到嘔泡

yes, 呢個係重點。我哋都係閒日去,不過嗰時過年,多人到嘔
carrie_1102
|
好易,我一拖二(8&11歲)去都無問題
我住民宿,响台北車站上面,非常方便,比酒店房大,小朋友多d空間活動,基本上我去台北次次都係book民宿
第一次帶佢地上101,兩個都超開心
九份老街行街食野,十份放天燈
夜市可以去饒河,我自己最鍾意
另外可以帶佢去cafe,呢d年紀應該好岩
wcpcelia    發表於 19-2-21 12:04
Mrs周
|
carrie_1102 發表於 19-2-20 22:51
我住民宿,响台北車站上面,非常方便,比酒店房大,小朋友多d空間活動, ...

民宿邊度搵㗎?
.xlsx
|
除非係路痴,否則自由行唔難,再唔係搭的士或包架車。可以上網睇人地遊記或youtube片玩咩,唔好做伸手
carrie_1102
|
Mrs周 發表於 19-2-20 22:59
民宿邊度搵㗎?

Airbnb
AX21
|
好多謝樓上咁多位,我研究下先
vanvan1999
|
carrie_1102 發表於 19-2-20 22:51
我住民宿,响台北車站上面,非常方便,比酒店房大,小朋友多d空間活動, ...

可以介紹邊間好? 我之前都鐘意住台北車站上的service apartment
carrie_1102
|
vanvan1999 發表於 19-2-21 00:10
可以介紹邊間好? 我之前都鐘意住台北車站上的service apartment

可以呀
https://abnb.me/ST1uCFbytU
我暑假同小朋友去住呢間,勁方便,响京站樓上
good_pig
|
請問:

1)自由行方便嗎?

台北,高雄都易的
sasa0208
|
12歲記得去光南買文具
natnat_tsang
|
請問:

1)自由行方便嗎?
台灣自由行絕對唔難.... 難就難在你想嚟緊4月復活節去???你訂咗機票酒店未??? 如果未, 依家行動...就真係有D難囉....
ngwong2
|
請問:

1)自由行方便嗎?

千祈吾好去旅遊版問呀。惡霸多。上youtube有好多資料。
tsung    發表於 19-2-21 21:36