睇到石垣島平爆機票忍唔到手呀!

沙田爸爸
|

過年時香港快運有平嘢,去程8蚊來回最平$1033( 當然係部分日子)。過咗都冇理佢, 點知上星期六失驚無神整咗個街市價( 最平來回七百八十幾)。 忍唔到手整左過六days快閃石垣之旅,28/4去3/5反訂咗先知大鑊, 唔記得咗5月1號係日本全國假期, 石垣酒店租車全部full曬。 依家淨係訂咗間青年旅舍5晚床位 @[email protected]
車就訂咗豐田aqua四日二萬六千幾yen包安心保。
主要去浮潛同游水,仲有試下體驗潛水( 自己冇潛水牌)
慢慢諗下啲行程先
1928mickey
|
十連休
TMC3012
|
抵, 叫訂到晒, 玩得開心啲
沙田爸爸
|
TMC3012 發表於 19-2-21 07:31
抵, 叫訂到晒, 玩得開心啲
咩酒店都full過一排再睇下
Gloriasogashiwa
|
沙田爸爸 發表於 19-2-20 21:55
過年時香港快運有平嘢,去程8蚊來回最平$1033( 當然係部分日子)。過咗都冇理佢, 點知上星期六失驚無神整咗 ...

去感受下新天皇就位的歷史時刻。我當年是見證皇太子大婚之喜。
wcpcelia    發表於 19-2-21 11:08
peckykoo
|
Gloriasogashiwa 發表於 19-2-21 10:51
去感受下新天皇就位的歷史時刻。我當年是見證皇太子大婚之喜。

日本4月幾號開始10連休呢?
|
peckykoo 發表於 19-2-21 11:16
日本4月幾號開始10連休呢?

4月27日至5月6日
sonority
|
Gloriasogashiwa 發表於 19-2-21 10:51
去感受下新天皇就位的歷史時刻...。
皇帝即位的歷史時刻, 快啦快啦 ... 寄望習大大了.
peckykoo
|
Gloriasogashiwa 發表於 19-2-21 11:23
4月27日至5月6日

香港係19號~22號
剛剛好玩完先到佢地

雖然唔關我事
|
peckykoo 發表於 19-2-21 11:28
香港係19號~22號
剛剛好玩完先到佢地

我是18-26去日本,啱啱避開了。
peckykoo
|
Gloriasogashiwa 發表於 19-2-21 11:30
我是18-26去日本,啱啱避開了。

讚你一句,真識揀日子

|
peckykoo 發表於 19-2-21 11:53
讚你一句,真識揀日子

真實是就小朋友放假,而星期六/日回程貴,所以才星期五返,訂時冇睇日本日歷的。
kelvin1206
|
我5月10號去, 無事
沙田爸爸
|
kelvin1206 發表於 19-2-21 14:11
我5月10號去, 無事
玩潛水呀!
沙田爸爸
|
回覆 Gloriasogashiwa 的帖子

真係唔知有呢樣嘢係來回唔洗八百蚊吸引左我
ckygrace
|
Hkexpress 開咗下地島,可以去玩浮潛,價錢都ok,平日$178一程,來回都係幾百蚊
馬爾泰若㬢
|
沙田爸爸 發表於 19-2-21 14:41
玩潛水呀!

十連休喎!可能好多活動已經full booking!如果可以就book定先啦!祝你好運!
沙田爸爸
|
馬爾泰若㬢 發表於 19-2-21 17:42
十連休喎!可能好多活動已經full booking!如果可以就book定先啦!祝你好運!
...
系呀!宜家睇緊體驗潛水約一萬¥
claudialuk2011
|
Gloriasogashiwa 發表於 19-2-21 12:26
真實是就小朋友放假,而星期六/日回程貴,所以才星期五返,訂時冇睇日本日歷的。
...

Easter ah ma
IloveJJ
|
ckygrace 發表於 19-2-21 16:20
Hkexpress 開咗下地島,可以去玩浮潛,價錢都ok,平日$178一程,來回都係幾百蚊
...

下地島係咩嚟?