睇到石垣島平爆機票忍唔到手呀!

sorere
|
IloveJJ 發表於 19-2-21 23:25
下地島係咩嚟?
上天島傍邊的島嶼, 合稱 : 上天下地雙島遊.

其實 = 冲繩的宮古島, 因為有跨海大橋連接的.

IloveJJ
|
sorere 發表於 19-2-22 00:35

哦!原來如此,謝謝!
ahmama
|
sorere 發表於 19-2-22 00:35

我都好奇google下,原來下地島機場至宮古島只是30分鐘車程,似香港機場在大嶼山
YMCA0806
|
沙田爸爸 發表於 19-2-20 21:55
過年時香港快運有平嘢,去程8蚊來回最平$1033( 當然係部分日子)。過咗都冇理佢, 點知上星期六失驚無神整咗 ...

D水應該仲未暖喎~
沙田爸爸
|
YMCA0806 發表於 19-2-22 11:12
D水應該仲未暖喎~
睇左平均水温約25°C左右(氣温最高28°C最低20°C)預咗要睇天做人
YMCA0806
|
沙田爸爸 發表於 19-2-22 13:51
睇左平均水温約25°C左右(氣温最高28°C最低20°C)預咗要睇天做人

希望d水唔會太凍, 一般天氣已回暖, 但海水回暖係慢好多

反而我10月尾去石垣, d水仲係好熱
沙田爸爸
|
YMCA0806 發表於 19-2-22 14:11
希望d水唔會太凍, 一般天氣已回暖, 但海水回暖係慢好多

反而我10月尾去石垣, d水仲係好熱
我今次主力玩水上活動,浮潛(黑島、米原海灘、底地海灘)體驗潛水等。D景點淨糸去一至兩個……時間許可的話仲會去西表島玩獨木舟
YMCA0806
|
沙田爸爸 發表於 19-2-23 21:04
我今次主力玩水上活動,浮潛(黑島、米原海灘、底地海灘)體驗潛水等。D景點淨糸去一至兩個……時間許可的話 ...

係呀!好多水上活動, 上次帶埋呀女去又唔放心交比dive shop照顧呀女, 所以無去潛水, 下次再去呀女可以試體驗潛水啦
wcpcelia    發表於 19-2-27 14:29
JChan
|
kelvin1206 發表於 19-2-21 14:11
我5月10號去, 無事
x2

去仙台國際半程馬拉松 5K

yuyu.c
|
沙田爸爸 發表於 19-2-22 13:51

我都係黃金週前去沖繩,都book佐浮潛。冬季都有潛水同浮潛,有保暖衣。我諗4-5月都應該ok。係希望天氣好唔好大風大雨。
沙田爸爸
|
JChan 發表於 19-2-24 19:59
x2

去仙台國際半程馬拉松 5K
正呀!
沙田爸爸
|
yuyu.c 發表於 19-2-24 20:33
我都係黃金週前去沖繩,都book佐浮潛。冬季都有潛水同浮潛,有保暖衣。我諗4-5月都應該ok。係希望天氣好唔 ...
暫定28/4:石垣本島浮潛(米原沙灘或Maesato Beach)
29/4:黑島浮潛(買3日外島船pass)
30/4:波照間島浮潛
1/5:西表島玩獨木舟同行山
2/5: 浮潛睇魔鬼魚、市區行下
3/5:回港
sasa0208
|
Gloriasogashiwa 發表於 19-2-21 11:23
4月27日至5月6日

原來係27/4開始,我只見到29/4開始係假期 唔怪得想27/4-28/4返都勁貴
我19-25去
Gloriasogashiwa
|
sasa0208 發表於 19-2-25 11:25
原來係27/4開始,我只見到29/4開始係假期 唔怪得想27/4-28/4返都勁貴
我19-25去
...

一樣呀!我是18-26/4。
sasa0208
|
Gloriasogashiwa 發表於 19-2-25 11:28
一樣呀!我是18-26/4。

祝大家有好天氣
沙田爸爸
|
YMCA0806 發表於 19-2-24 10:56
係呀!好多水上活動, 上次帶埋呀女去又唔放心交比dive shop照顧呀女, 所以無去潛水, 下次再去呀女可以試體 ...
宜家好多潛水體驗都full左啦!日本黃金周之威力"好多活動10歲就可以參加"
YMCA0806
|
沙田爸爸 發表於 19-2-27 10:16
宜家好多潛水體驗都full左啦!日本黃金周之威力"好多活動10歲就可以參加"

我都要睇下年Easter or summer 有無機會去啦~

沙田爸爸
|
YMCA0806 發表於 19-2-27 10:36
我都要睇下年Easter or summer 有無機會去啦~

我多數用尼個訂活動: https://zh-cht.activityjapan.com/search/okinawa/okinawa/345/
wcpcelia    發表於 19-2-27 14:30
YMCA0806    發表於 19-2-27 11:08
wendykaka
|

石垣好靚我去年玩咗 6 天.

pigmei
|
YMCA0806 發表於 19-2-27 10:36

我訂左30/6 - 7/7