懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

6周,有胎心。之前發現我一直有極少的褐色分泌物,剛才卻發現原來我一直都有透明水狀分泌物,是正常還是漏羊水? 很擔心

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

Keep住有既話建議你問問醫生啦

大宅

胎盤未有咁快長成的,大約9-10週先開始有,所以即係未有咁快有羊水,而家呢個週數應該係卵黃囊為胚胎提供營養。
如果係水狀分泌物多有懷疑,留意仲有無其他病徵,睇醫生問會好啲。

別墅

我當時9週都有呢種水狀分泌失調夾小小啡。 差唔多大半個底褲濕左,入左急診醫生照到心跳又無事醫生都解釋唔到。淨係一次就無試過。依家week13 一切正常,如果你擔心可以去照下心跳,持續流就要即刻入急診。

複式洋房

qqapplepie 發表於 19-2-21 07:24
胎盤未有咁快長成的,大約9-10週先開始有,所以即係未有咁快有羊水,而家呢個週數應該係卵黃囊為胚胎提供營 ...

thank you so much.

複式洋房

Watermelongirl 發表於 19-2-21 09:11
我當時9週都有呢種水狀分泌失調夾小小啡。 差唔多大半個底褲濕左,入左急診醫生照到心跳又無事醫生都解釋唔 ...

thank you so much.

洋房

nicole0130 發表於 19-2-20 22:52
6周,有胎心。之前發現我一直有極少的褐色分泌物,剛才卻發現原來我一直都有透明水狀分泌物,是正常還是漏 ...

懷孕初期分泌物係會多D嘅,褐色分泌物係胚胎著床嘅反應,唔使咁擔心。我初初未發現自己有咗嘅時候以為要來M,都流咗幾多褐色分泌物架,跟住第二日就冇咩了。
大家好,我是新加入的亲子会员Chris

複式洋房

Chris33 發表於 19-2-21 09:41
懷孕初期分泌物係會多D嘅,褐色分泌物係胚胎著床嘅反應,唔使咁擔心。我初初未發現自己有咗嘅時候以為要來 ...

水狀分泌物的量是護墊的一半,大家係咪都試過?

洋房

nicole0130 發表於 19-2-21 09:43

咁又冇咁誇張,最多就係濕下個底底。
大家好,我是新加入的亲子会员Chris

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

應該系流啡,最好睇下醫生安心D喇。

別墅

我試過一日要換兩塊護墊

複式洋房

jackiekm 發表於 19-2-21 18:00
我試過一日要換兩塊護墊

我做無異味應該,可以觀察多幾日先...

珍珠宮

好似都唔少啵,我覺得產檢時,記得同醫生講

首頁

尾頁

跳至