親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

剛買了復活節假期機票帶小朋友去溫哥華, 會留8日, 猶豫緊攞唔攞US visa 去埋西雅圖行outlet同參觀波音公司, 因怕全程留溫哥華會悶, 但join local tour去Calgary又怕好趕 (睇咗最少要4日), 有過來人可俾啲意見嗎? 謝謝!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

三隻小雞 發表於 19-2-20 23:08
剛買了復活節假期機票帶小朋友去溫哥華, 會留8日, 猶豫緊攞唔攞US visa 去埋西雅圖行outlet同參觀波音公司, ...

我都係easter去溫哥華10日,中間有4日會去黃刀鎮,你會唔會租車自駕☺️

珍珠宮

剛買了復活節假期機票帶小朋友去溫哥華, 會留8日, 猶豫緊攞唔攞US visa 去埋西雅圖行outlet同參觀波音公司, ...

Outlet 睹場酒店又靚又吾貴
西雅圖咁近好值得去,上次西雅圖去咗波音公司,微軟總部,去酒荘, X衣草農埸。有小朋友可以去參觀華盛頓大學,好靚!

大宅

2018復活節勳章

除非小朋友已經好大個,否則溫哥華其實都好夠玩,淨係公園都夠小朋友放電,去vancouver island又要一日,行吓downtown,gastown,chinatown又一日,除非你只係打卡,否則8日真係唔多夠玩

珍珠宮

溫哥華可以帶小朋友去science centre 已可以玩一日
上次去museum 可免費看picasso 畫展

上Grouse mountain看伐木表演, 玩繩索, 好刺激

別墅

bbc2018 發表於 19-3-20 11:47
溫哥華可以帶小朋友去science centre 已可以玩一日
上次去museum 可免費看picasso 畫展

請問你去西雅圖留幾多日呀? 即日來回只去outlet會太趕是嗎?

別墅

jcy 發表於 19-3-19 18:54
我都係easter去溫哥華10日,中間有4日會去黃刀鎮,你會唔會租車自駕☺️

會租車呀, 但我只得8日, 去唔到黃刀鎮 (雖然我都好想去)

珍珠宮

三隻小雞 發表於 19-3-21 23:32
請問你去西雅圖留幾多日呀? 即日來回只去outlet會太趕是嗎?

Outlet 賭場一日
西雅圖4日, 我西雅圖飛香港
Outlet應該是好多人即日來回

首頁

尾頁

跳至