要脱杜左牙根大牙,求意見及好牙醫!

Snoopy211
|
下咢有隻大牙十幾年前杜左牙根,有金屬托罩住,呢年間中有少少淵痛感覺,上星期睇牙醫,照左x ray, 話牙肉周邊發炎,隻牙有d鬆,要脱,然後叫我考慮做植牙。

好突然,我話要諗下,脱、補骨粉、再照、植牙、覆診,全套近4萬。

有冇JM自己或家人有類似的可以分享下?可以好牙醫介紹?謝謝!
Babeenat
|
屋企人整左植牙 一隻20000
好手勢
ursulalala
|
回覆 Snoopy211 的帖子

我大約5年前大牙都杜左牙根,半年前食凍野痺,照X-RAY牙醫話生左牙瘡要剝,2個月前植左牙,依家有返隻牙食野好方便^^
只要熬過一支麻醉針,植牙過程完全冇感覺...
本身我超怕睇牙醫,又驚痛,但有返隻牙係開心既,
植牙用左$2萬5
Snoopy211
|
Babeenat 發表於 19-2-21 18:02
好手勢

可以pm牙醫資料我嗎?
Snoopy211
|
ursulalala 發表於 19-2-21 18:14

我大約5年前大牙都杜左牙根,半年前食凍野痺,照X-RAY牙醫話生左牙瘡要剝,2個月前植 ...

可以pm牙醫資料比我?
PINKI1025
|

我大約5年前大牙都杜左牙根,半年前食凍野痺,照X-RAY牙醫話生左牙瘡要剝,2個月前植 ...

我也想要牙醫的資料,謝謝
PINKI1025
|
Babeenat 發表於 19-2-21 18:02
好手勢

我也想要牙醫的資料,謝謝
littlemammy
|
Snoopy211 發表於 19-2-21 00:09
下咢有隻大牙十幾年前杜左牙根,有金屬托罩住,呢年間中有少少淵痛感覺,上星期睇牙醫,照左x ray, 話牙肉 ...

補骨好似比普通植牙貴,仲可能補一次唔夠要兩次,C6上年年尾都要植牙,佢有牙瘡,又要加骨粉,之後先種隻牙都要成$28k,不過用美國樁, 唔係韓國,唔知係唔係咁會貴D呢?
homa.
|

你剝完隻牙咁快可以做植牙? 醫生同我講最少要等半年先可以做植牙。我舊年8月剝完隻大牙,原本約咗呢個禮拜覆診,但佢話會搬,叫我搵自己再搵醫生搞