鞋櫃

冬瓜籽
|
請問各位點睇係自己屋企門口放鞋?
或者各位會唔會係自己屋企門口放鞋?
即係買個鞋架或鞋櫃之類放鞋,純粹好奇
ricecooking
|
門口唔可以放野架喎,隔離屋長放2對dirty鞋,反感!好想投訴
Yuki_Yeung
|
唔會,以前屋企一梯2伙出面可以擺野,但我地都從來唔放雜物喺出面,對面屋放左個鞋櫃出嚟,夏天試過臭到好似死老鼠咁,d味入埋我地屋

而家屋苑唔比門口放野,出哂通告,但對面屋照放個鞋架出嚟,阻住後樓梯出入,其實真係好無品
lovebbb
|
冬瓜籽 發表於 19-2-21 00:11
即係買個鞋架或鞋櫃之類放鞋,純粹 ...

討厭,我隔離屋放左好多對鞋在家門前,極討厭又自私!
bb2
|
絕對自私既行為
tsung    發表於 19-2-21 22:03
ChloeMa
|
回覆 冬瓜籽 的帖子

屋苑唔準,而且都唔會
BellyMonkey
|
好奇想問,點解會想把鞋放在門口外面的?
cherrieloy
|

門外唔會放野,連地毯都唔會放,係公德心同消防條例
TMC3012
|
點解要擺門口? 除非有閘再入屋
一定擺入屋企, 唔明啲人點解擺出走廊, 我對要就係比人偷過, 仲走黎話係我地
小可愛11
|

唔會放任何雜物喺屋企門口。
luvkaka
|
回覆 冬瓜籽 的帖子

我門口有鞋架, 因為我自己一層一边前後門都係自己所以可以放嘢.都係要睇你果边LOBBY 大唔大囉有冇影响到人先知我果到有人會放埋單車同鞋櫃架, 不過自己門口又自己一層都冇咩所謂
oceandeepsea
|
出面走廊?唔會
超級特務
|
冇放任何嘢
我有個鄰居放單車,滑板車,bb車,買餸車4大名車
冬瓜籽
|
BellyMonkey 發表於 19-2-21 08:06
好奇想問,點解會想把鞋放在門口外面的?

我都好討厭呢個行為,見我地層樓有兩三戶放咗出嚟,我都好奇想知道點解
冬瓜籽
|
超級特務 發表於 19-2-21 09:33
冇放任何嘢
我有個鄰居放單車,滑板車,bb車,買餸車4大名車

四大名車
冬瓜籽
|
oceandeepsea 發表於 19-2-21 09:27
出面走廊?唔會

係呀,出面走廊
冬瓜籽
|
TMC3012 發表於 19-2-21 08:09
點解要擺門口? 除非有閘再入屋
一定擺入屋企, 唔明啲人點解擺出走廊, 我對要就係比人偷過, 仲走黎話係 ...

我地層有人試過比人偷鞋,嘈到拆天又話要投訴,叫人要自覺同檢點
冬瓜籽
|
lovebbb 發表於 19-2-21 00:59
討厭,我隔離屋放左好多對鞋在家門前,極討厭又自私!

冬瓜籽
|
Yuki_Yeung 發表於 19-2-21 00:59
唔會,以前屋企一梯2伙出面可以擺野,但我地都從來唔放雜物喺出面,對面屋放左個鞋櫃出嚟,夏天試過臭到好 ...

講到明唔可以放嘢都照放,好無品
媽咪面
|
唔會放門外,舊居試過放低一陣入屋,轉頭再出屋,已經俾人偷左,我嗰對係新拖鞋黎。
所以以後一律唔會擺鞋出去。