自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冬瓜籽 發表於 19-2-21 10:09
我地層有人試過比人偷鞋,嘈到拆天又話要投訴,叫人要自覺同檢點
...

我對面屋果個走黎話我, 我都問佢仲乜要擺門口(平時係擺入屋架), 又話限量版又話乜, 又話要入我屋企睇, 最正係話佢同同學(兩個男)入左房瞓覺喎, 我都癈事理佢, 直接打去同管理處講

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

ChloeMa 發表於 19-2-21 08:04
回覆 冬瓜籽 的帖子

屋苑唔準,而且都唔會

管理處跟足

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

屋苑管理唔比門口放鞋的。

珍珠宮

超級特務 發表於 19-2-21 09:33
冇放任何嘢
我有個鄰居放單車,滑板車,bb車,買餸車4大名車

我隔離屋家人真無自Q私, 上年我家門口放左條木梯方便我換燈, 隔離屋太太話佢老公行動唔方便出入有D危險, 叫我收好, 於是我掉左條梯, 點知我掉左後佢無啦啦每日放幾條鐵在我家門口, 仲有購物車, 仲把幾把直傘掛在我門口旁邊牆上掛勾上, 於是我過年前同佢好客氣講, 我會修葺門口的牆, 於是佢即刻收走晒所有野入屋, 我以為無野啦

點知初四後佢放條鐵梯在我門口旁, 今次真係嬲, 於是我都放條鐵梯在旁邊, 等睇下邊個夠耐性忍到

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

侯爵府

冬瓜籽 發表於 19-2-21 10:09
我地層有人試過比人偷鞋,嘈到拆天又話要投訴,叫人要自覺同檢點
...

擺得出門口就預咗,有乜好投訴。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

冬瓜籽 發表於 19-2-21 00:11
請問各位點睇係自己屋企門口放鞋?
或者各位會唔會係自己屋企門口放鞋?
即係買個鞋架或鞋櫃之類放鞋,純粹 ...

我未試過門口放鞋/櫃
如有大堆朋友上來才放一陣出門口
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至