大陸電話卡

hellomiki
|
我有一張大陸開嘅聯通卡,月租keep住個no.
請問是否只能在廣東使用? 去中國其他城市用唔用到㗎?
panda361
|
hellomiki 發表於 19-2-21 01:12
...

電話無問題,上網費用會貴好多。
hellomiki
|
panda361 發表於 19-2-21 01:22
電話無問題,上網費用會貴好多。

上網費會費好多㗎,點先可以平d? 但我又要用個電話no同人聯絡
ayi1
|
...

電話係全中國都用得,甚至落嚟香港都收到電話或sms,不過話費算漫遊會貴囉。上網數據就唔清楚喇,你要問返你個營運商。
Amy1974
|
回覆 hellomiki 的帖子

其實少用嘅,可以返去嗰陣,先至充流量。 用幾多,充值幾多。
wcpcelia    發表於 19-2-21 12:06
hellomiki
|
Amy1974 發表於 19-2-21 03:23
回覆 hellomiki 的帖子

我間唔中都要返深圳,但廣東以外就少,所以一直有養住張卡,但現在驚廣東以外唔知點收費
hellomiki
|
ayi1 發表於 19-2-21 03:00
電話係全中國都用得,甚至落嚟香港都收到電話或sms,不過話費算漫遊會貴囉。上網數據就唔清楚喇,你要問返 ...

對,香港都收到電話,但最想知上網費用會唔會超貴,因係深圳用數據好平一日
cattz288
|
hellomiki 發表於 19-2-21 08:01
對,香港都收到電話,但最想知上網費用會唔會超貴,因係深圳用數據好平一日
...

你可以上返聯通網check返, 應該全國通行了!
bks2014
|
...

2樓的資料outdated 所有電信公司已經取消跨省數據漫遊費。

聯通有不同的產品,我用的是一元800M全國通用,你冇看錯,每天一元800M,如果當日冇使用數據(例如人在香港)就一元都慳番

補圖
看最後一段關於流量

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
hellomiki
|
bks2014 發表於 19-2-21 08:25

2樓的資料outdated 所有電信公司已經取消跨省數據漫遊費。

即是無跨省數據漫遊費? 收費一樣? 我張是一元800M,當日無用就唔收費
如果跨省收費一樣咁我就唔洗驚啦
bks2014
|
hellomiki 發表於 19-2-21 09:13

即是無跨省數據漫遊費? 收費一樣? 我張是一 ...

你的理解完全正確
lyh80115
|
hellomiki 發表於 19-2-21 09:13

即是無跨省數據漫遊費? 收費一樣? 我張是一 ...

取消咗國内漫遊了,嗰800MB係全國通用。我估你係6蚊月費,想再平少少,打上10010改為小米卡,下月生效,5元月費,1元1日1GB,3元無限。
hellomiki
|
lyh80115 發表於 19-2-21 10:53
取消咗國内漫遊了,嗰800MB係全國通用。我估你係6蚊月費,想再平少少,打上10010改為小米卡,下月生效,5 ...

咩係小米卡? 打上去就改到?
lyh80115
|
hellomiki 發表於 19-2-21 10:54
咩係小米卡? 打上去就改到?

叫米粉卡先啱,不過聯通而家推緊隻「星粉卡」(即三星),同我講嘅米粉卡收費無分别,你可以睇下收費詳情,你打上10010轉呢個都得架。

星粉卡-预存版 查余量办业务,用手机营业厅。还可以免费免流量看视频看小说,无广告哦~http://u.10010.cn/download http://m.10010.com

panda361
|
bks2014 發表於 19-2-21 08:25

咁,我真係out 咗。
WULONGGANG
|
留毛想知小米卡
二小姐
|
用雙卡機

用緊最平嘅電話卡,用來打電話同收sms
另一張流量卡,用幾多充幾多,可上whatsapp fb

hellomiki
|
lyh80115 發表於 19-2-21 11:04

叫米粉卡先啱,不過聯通而家推緊隻「星粉卡」(即三星), ...

thx
paramount1980
|
lyh80115 發表於 19-2-21 11:04

叫米粉卡先啱,不過聯通而家推緊隻「星粉卡」(即三星), ...
Do I call 10010 in HK or China?
hellomiki
|
二小姐 發表於 19-2-21 12:26
用雙卡機

用緊最平嘅電話卡,用來打電話同收sms

係大陸聯通買嗎?想買張for小朋友用,方便聯絡
上到網就得,有只for上網流量的嗎?