夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

人妻一號 發表於 19-2-21 14:17
宜家開始有,但佢地個個老公都好似對佢哋好好咁嘅,有時同佢哋講佢哋都唔明白
...
有時唔使話比人聽自己老公,點唔好點唔好

瑪瑙宮

人妻一號 發表於 19-2-21 14:11
清潔係我做啊,結咗婚之後佢覺得我返到屋企應該要服侍佢,但有時譬如幫佢執手尾可能我會呻一兩句,佢就會 ...

我知清潔係你做, 我咪問如果(掉轉)你老公婚後只負責清潔, 屋企開支由你全包, 重要比 3k 零用佢, 同埋日日出街食, 屋企無飯氣, 你有無問題呢? 你又只做清潔, 點為之服侍佢?

其實係無問題, 係有男人鈡意个老婆咁樣架, 你老公係尼種男人咪無問題. 都唔係無問題 ge , 你都有 d 野令佢覺得同你一齊好開心先得.

瑪瑙宮

20150618bb 發表於 19-2-21 14:15
即係什麼[一個月射3,4日]

射波

大宅

20150618bb 發表於 19-2-21 14:15
即係什麼[一個月射3,4日]

應該係一個月請病假三至四日

大宅

Nancy20090615 發表於 19-2-21 14:26
我知清潔係你做, 我咪問如果(掉轉)你老公婚後只負責清潔, 屋企開支由你全包, 重要比 3k 零用佢, 同埋日日 ...

哦我明白喇,但係點樣相處先好啲同開心D呢?依家好似好乏味咁樣,開心嘅嘢好似少咗(emoji)(emoji)(emoji)平時放假出街又諗唔到去邊

大宅

20150618bb 發表於 19-2-21 14:25
有時唔使話比人聽自己老公,點唔好點唔好

咁收收埋埋咪好辛苦囉, 即係好似而家我同你地傾下,我個人都開竅咗啲,都會明白到某啲嘢

大宅

Pepero 發表於 19-2-21 14:21
因為佢覺得自己已經比晒所有開支,返到屋企“當然”係咩都唔使做,只做大爺,而你竟然收咗錢仲“敢”呻, ...

佢完全符合晒你嘅講法,佢覺得佢應該要係大爺
我都發現結婚前真係要講清楚,如果好似我而家咁樣,已經冇得再傾

男爵府

人妻一號 發表於 19-2-21 14:38
佢完全符合晒你嘅講法,佢覺得佢應該要係大爺
我都發現結婚前真係要講清楚,如果好似我而家咁樣,已經冇得 ...

有得傾,難傾啲啫,同埋好多女人會覺得,老公肯出晒錢,無理由自己提出想比一份錢

男爵府

人妻一號 發表於 19-2-21 14:16
原來係咁,咁我又想問下大家做人妻嘅平時係點樣架?會唔會煮早餐啊或者關心佢同佢傾計之類呢?因為我有時 ...

兩夫妻之間當然要溝通啦~平時要保持對話~講咩都得喎~講新聞講公司嘢講啲搞笑嘢~當然關心說話都要有啦~其實你哋拍拖嗰陣點相處呢?結婚後其實都係同未結婚差不多之嘛~只係變咗一齊生活喺同一個屋簷下

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

人妻一號 發表於 19-2-21 14:34
咁收收埋埋咪好辛苦囉, 即係好似而家我同你地傾下,我個人都開竅咗啲,都會明白到某啲嘢
...
你見人好[可能]

珊瑚宮

人妻一號 發表於 19-2-21 14:29
應該係一個月請病假三至四日
邊有工作甘好

大宅

Pepero 發表於 19-2-21 14:46
有得傾,難傾啲啫,同埋好多女人會覺得,老公肯出晒錢,無理由自己提出想比一份錢
...

同意,但又唔想睇面色

珊瑚宮

Nancy20090615 發表於 19-2-21 14:28
射波
開波??

大宅

20150618bb 發表於 19-2-21 15:45
邊有工作甘好

我都想知呀

大宅

20150618bb 發表於 19-2-21 15:45
你見人好[可能]

你睇人好人睇你好,啲人都覺得我老公對我好好

珊瑚宮

人妻一號 發表於 19-2-21 15:46
我都想知呀
會收警告紙

珊瑚宮

人妻一號 發表於 19-2-21 15:47
你睇人好人睇你好,啲人都覺得我老公對我好好
咪係喇,家庭野,自己拆

大宅

mingmama 發表於 19-2-21 15:24
兩夫妻之間當然要溝通啦~平時要保持對話~講咩都得喎~講新聞講公司嘢講啲搞笑嘢~當然關心說話都要有啦 ...

佢係個好靜既人,唔出聲,只係中意睇新聞,
有時我都會覺得同佢好悶,平時只會我同佢講我自己野,我想去邊,如果佢想去佢會同我去,如果佢唔想,佢就唔會同我去

別墅

如果兩個人都有工作, 又唔係有小朋友, 正常係唔會再比家用...何況你重要飯都唔煮。我覺得你唔想再咁既關係落去...第一你應該轉工, 日見夜見...幾鐘意都好快悶...大家既話題都少d...因為日日遇到人同事都係個d。
第二要有返自己生活圈子,最忌就係對方覺得你唔會走得去邊...同埋冇自己既男人/女人係一d 都唔吸引。第三你要佢改變...首先你要改變以家生活方式...先有本錢去傾...如果你唔試下改變大家相處方法...之後只會更差...你搵返自己...令佢覺得你原來你吸引..而唔係一個嫁左等人養既c9

大宅

20150618bb 發表於 19-2-21 15:49
咪係喇,家庭野,自己拆

我先結婚唔夠半年,都仲未生小朋友,我有時會諗,如果我生咗小朋友應該仲更加多拗撬

首頁
12345...9

尾頁

跳至