懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

DHA勳章

shadow0907 發表於 19-2-21 22:19
我而家30週,一直間歇流啡,入過2次醫院check都搵唔到源頭點解( 不過我胎盤之前偏低,而家升返) ...

我今朝check 胎盤位 子宮頸都正常 又冇瘜肉
小便時無啦啦見到有血真係嚇親.......

男爵府

lolitaloves 發表於 19-2-21 22:25
陀到4 .5個月後係咪冇再流喇?
但我而加20週都仲有少少
果時流出來係啡黄色嘅野唔深色又好小量嘅
日日都有直到生果日

我當時已當穩定左
不過個人好攰
做乜都冇energy
返而唔係好想出街
成日响屋企

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

每個人情況唔同,我覺得出現流啡見紅,最好睇醫生安心D喇。

男爵府

DHA勳章

haha748494 發表於 19-2-22 15:15
每個人情況唔同,我覺得出現流啡見紅,最好睇醫生安心D喇。

琴日睇左 check晒所有野 正常
搵唔到原因點解會流血

大宅

lolitaloves 發表於 19-2-22 16:01
琴日睇左 check晒所有野 正常
搵唔到原因點解會流血

我都流左一星期啡喇,間中仲會有血絲,睇左兩次醫生都話冇原因,又講到好多孕婦都係咁,叫我放鬆,我由星期日到星期三都喺屋企抖,係有好轉,但一返工又流得多左,真係好灰唔知點算

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 lolitaloves 的帖子

正常系最好診斷結果,暫時先臥床休息。

男爵府

DHA勳章

wkcnws501 發表於 19-2-22 19:28
我都流左一星期啡喇,間中仲會有血絲,睇左兩次醫生都話冇原因,又講到好多孕婦都係咁,叫我放鬆,我由星 ...

你唔好做住 老公辛苦啲得唔得?

大宅

lolitaloves 發表於 19-2-22 23:27
你唔好做住 老公辛苦啲得唔得?

聽日再去睇醫生,希望佢肯開多啲病假俾我休息

複式洋房

我宜家15週,由驗到之後2個禮拜到宜家都keep 住流啡,呢1個星期護墊好濕,琴日去威院產檢,醫生好緊張叫我即刻入院,驚我穿羊水。

訓左一晚,今朝再開鉗check,好彩都無事,但醫生都解釋唔到點解流啡,d分秘物係咩都唔知。佢淨係話我有早產風險(emoji)

大宅

arrman 發表於 19-2-23 14:13
我宜家15週,由驗到之後2個禮拜到宜家都keep 住流啡,呢1個星期護墊好濕,琴日去威院產檢,醫生好緊張叫我 ...

咁你流啡有冇keep住搵私家check?剛剛睇完醫生佢幫我打左支針同要食口服黃體,希望快啲唔會流,好擔心架

複式洋房

wkcnws501 發表於 19-2-23 15:02
咁你流啡有冇keep住搵私家check?剛剛睇完醫生佢幫我打左支針同要食口服黃體,希望快啲唔會流,好擔心架
...

你宜家第幾週?

我前兩個禮拜有去過私家睇,有同佢提過情況,佢話可能係我子宮擴張,所以令有d微絲血管出發呢個情況,佢話無鮮血就唔洗驚。不過琴日被威院一嚇,都會考慮再去私家check。

大宅

arrman 發表於 19-2-23 17:23
你宜家第幾週?

我前兩個禮拜有去過私家睇,有同佢提過情況,佢話可能係我子宮擴張,所以令有d微絲血管出 ...

我聽日先6w,我個醫生都話流啡可能係bb長大緊所以有帶血嘅分泌物,叫我唔使擔心,我唯有瞓多啲同keep住食藥,下一步應該要聽到心跳先安心要同bb一齊加油

首頁

尾頁

跳至