返大陸一日想上網同打電話

bigskylittle
|
返大陸一日,主要想上網 , 係咪買電話卡最抵? 有邊間推薦?
謝謝
南南自語
|
自由鳥或CSL 的CLUB SIM
LokYauYau
|
bigskylittle 發表於 19-2-21 09:33
返大陸一日,主要想上網 , 係咪買電話卡最抵? 有邊間推薦?
謝謝

你香港用邊間電訊商,若係薯嘜通或衫,佢地有d按日漫游plan, 幾十元一日,唔駛換無咁煩。
只係一日就無謂張羅
wcpcelia    發表於 19-2-21 15:02
Poyau    發表於 19-2-21 10:45
ernbe
|
一日漫遊服務簡單好多
bigskylittle
|
LokYauYau 發表於 19-2-21 09:39
你香港用邊間電訊商,若係薯嘜通或衫,佢地有d按日漫游plan, 幾十元一日,唔駛換無咁煩。
只係一日就無謂 ...

我用smart通。 網上見一日漫遊要68$。你個價係咪指定客戶先有?
bongbongpatty
|
一日半日用返自己電訊公司一日漫遊plan
RelaxHippo
|
bigskylittle 發表於 19-2-21 09:50
我用smart通。 網上見一日漫遊要68$。你個價係咪指定客戶先有?

我宜家用緊數記個大灣區自在通, 36蚊一個月,有500mb data 同一個用嚟收sms既大陸電話號碼。如果一個月只去一,兩次,費事換咭,呢個plan都ok, 不過要現有客戶先用得。

mcdullyiu
|
CLUB SIM $15/日
emt1314
|
去鴨寮街買張”鴨聯佳” 3日 $40, 無限4G, 插咭即用, 可以上FB, whatsapp等
wcpcelia    發表於 19-2-21 15:02
jennyccc
|
自由鳥
traeh
|
mcdullyiu 發表於 19-2-21 10:35
CLUB SIM $15/日

樓主要打電話,$15好似只有數據?
LokYauYau
|
bigskylittle 發表於 19-2-21 09:50

$68一天無形wifi蛋,就是我理解的幾十元。你亦可用自己將sim connect wifi 免費打电話返香港唔駛煩。
mercurycc
|
emt1314 發表於 19-2-21 10:37
去鴨寮街買張”鴨聯佳” 3日 $40, 無限4G, 插咭即用, 可以上FB, whatsapp等
上次用過去清遠,好多地方都試唔到網,
市中心就好d叫快小小。
emt1314
|
mercurycc 發表於 19-2-21 15:34
上次用過去清遠,好多地方都試唔到網,
市中心就好d叫快小小。
我過年由深圳灣坐直通巴去江門, 一路上(3小時車程)無限上網玩到去江門, 日日上fb, 仲可以share俾朋友用添.
mercurycc
|
emt1314 發表於 19-2-21 17:05
我過年由深圳灣坐直通巴去江門, 一路上(3小時車程)無限上網玩到去江門, 日日上fb, 仲可以share俾朋友用添. ...
咁好,我地係深圳灣上廣州中途好多時都收唔到上網,
跳去2g, 上到清遠市區都得,公路就唔係度度得,
如果上到網都時係無問題fb 係上到。
emt1314
|
mercurycc 發表於 19-2-21 17:09
咁好,我地係深圳灣上廣州中途好多時都收唔到上網,
跳去2g, 上到清遠市區都得,公路就唔係度度得,
如果 ...
有時手機都有影响的. 好似上星期我去大埔上白牛村, 我老公一格都收唔到(連電話都收唔到); 我就收到4格 (我哋同台的).
mercurycc
|
emt1314 發表於 19-2-21 22:54
有時手機都有影响的. 好似上星期我去大埔上白牛村, 我老公一格都收唔到(連電話都收唔到); 我就收到4格 (我 ...

明呀!我地3部電話唔同牌子用呢張,因為我地都十幾人有d朋友用大陸開電話卡,有比較就知。

Jeff_Cheng
|
LokYauYau 發表於 19-2-21 09:39
只係一日就無謂 ...
用緊薯嘜通,真係好方便
D..D
|
emt1314 發表於 19-2-21 10:37
有冇多D資料(如圖)
我想買
emt1314
|
D..D 發表於 19-2-22 20:05
有冇多D資料(如圖)
我想買
張咭叫"”鴨聯佳”
D..D    發表於 19-2-23 01:09