春天轉粉底問題

lemonch
|
我想轉隻Coverage高既粉底,有沒有好推介?
cat0301
|
Covermark Flawless fit,出名遮瑕度高
|
cat0301 發表於 19-2-22 09:27
Covermark Flawless fit,出名遮瑕度高

呢隻真心覺得好, 用好少好少份量已經夠cover, 無浮粉, 妝貼

cbeyond
|
covermark 好快轉暗, 膚色會啞左, 深色左。
不過都好耐無用, 有無改善就唔知了
大臭臭
|
covermark flawless fit not suitable for spring and summer in Hk
mymarigold
|
cbeyond 發表於 19-2-22 10:04
...

同意,我用都有轉暗的情況
cat0301
|
991129 發表於 19-2-22 09:32
呢隻真心覺得好, 用好少好少份量已經夠cover, 無浮粉, 妝貼
認同 不過開頭
怕厚可以用Flawless fit做重點遮瑕再上少少碎粉試下
|
cat0301 發表於 19-2-23 12:02
認同 不過開頭
怕厚可以用Flawless fit做重點遮瑕再上少少碎粉試下
...

我用好少好少咋,所以無重妝感!
ilovechanel
|
推Chanel黑盒cushion,遮暇不錯的!
我每次用佢印幾印+碎粉就可以出到街 (我本身都有d暗瘡印)
catcat2288
|
cbeyond 發表於 19-2-22 10:04
...

係呀! 所以我嗰支用咗兩次就冇再用(emoji)(emoji)
catcat2288
|
ilovechanel 發表於 19-2-28 00:02
我每次用佢印幾印+碎粉就可以出到街 (我本身都有d暗瘡印) ...

chanel 黑盒 cushion 容易溶妝嗎? 我混合性皮膚, 用 cushion 驚容易出油
ppche
|
ilovechanel 發表於 19-2-28 00:02
我每次用佢印幾印+碎粉就可以出到街 (我本身都有d暗瘡印) ...

請問有試過佢果款美白cushion嗎??見佢新出,可以美白
想睇下有冇人知評價係點

ilovechanel
|
ppche 發表於 19-3-4 21:53
請問有試過佢果款美白cushion嗎??見佢新出,可以美白
想睇下有冇人知評價係點

有呀,我係event望過,你講佢白色個盒丫嘛?
個盒就防曬度高d,有30度
一樣都保濕,比我感覺都唔錯
不過如果本身有印想遮,可能用佢就要on top加少少遮瑕膏先得
因為佢妝感係偏自然既

ilovechanel
|
catcat2288 發表於 19-2-28 09:45
chanel 黑盒 cushion 容易溶妝嗎? 我混合性皮膚, 用 cushion 驚容易出油

我都係混合肌,只要落碎粉定妝就ok~
都keep到至少半日呀,唔會易溶

catcat2288
|
ilovechanel 發表於 19-3-5 19:21
我都係混合肌,只要落碎粉定妝就ok~
都keep到至少半日呀,唔會易溶

咁就好喇 ! 我可以買嚟試下(emoji)
sugar0325
|
回覆 ilovechanel 的帖子

我內乾外油, 利隻CUSHION 會笠嗎? 夏天大汗又易出油