自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

開心吸收勳章

ANNAFRIEND 發表於 19-2-23 23:41
唔只要佢冇得撈,仲要教渣為偷窥行為負上刑事責任方罷休

今日我司機仲就走嚟同我講呢單野,我都叫佢 shut up, who's care? 諗深一層,仲乜幫人教仔?我又無仔女讀呢間!!! 學校管理層咁亂,唔係一朝一夕可以改變架

入去讀既都係4隻字:自求多福!!!

大宅

^—^ 發表於 19-2-21 12:04
只嘆社會風氣敗壞延至學校,欺凌和被欺凌者,長大後都是這個社會的一分子,見到小朋友寫啲咁嘅信真係好心 ...

好認同你所說的 ,社會風氣敗壞,學校都唔正視不好好處理,不知所謂的老師校長及社工。
小學就打下人寫下恐嚇信,中學就連群结黨集體打人(如去年天水圍中學生欺凌事件),將來小朋友大咗融入社會將會發生咩事?
學校若然知道欺凌而沒處理,是幫兇!教壞學生的學校!名校??不知所謂!

琥珀宮

回覆樓主:

如果我係培正目前用家必 真真假假都好,應經第三方調查,作出述論才具公信力,成班家長發聲明去指出當事人才是打人者,為訓導主任護航,家長憑咩?又唔係現場。俾人感覺更差,於事無補,弄巧反拙。

用戶要求終止服務

mintra 發表於 19-2-24 00:00
好認同你所說的 ,社會風氣敗壞,學校都唔正視不好好處理,不知所謂的老師校長及社工。
小學就打下人寫下 ...

學校校長教師真係應該好好把關,如果只係為咗校譽而大事化小,小事化無....後果真的不堪設想⋯⋯

小朋友在學校都不安全真的很悲哀⋯⋯

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Cutekillq 發表於 19-2-22 13:55
黃訓導好後生喎

x 2

公爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

其實受害人話晒讀過呢間學校,話晒都係曾經同班同學,一有事上嚟,班家長唯求自己仔女無事,一味撐老師,將啲責任推比受害人,話人地郁手先,就覺得抵打架?呢班家長都好自私無情

護航無所謂,最好撐到底,讀書都唔係齋睇成績,品格都好重要,始終都要畢業搵工既,出面僱主睇到既,一單又一單,做老闆,有同樣好成績既學生,都會識揀人! 點都記得學校教出咩學生既

侯爵府

大戶 發表於 19-2-23 16:55
其實受害人話晒讀過呢間學校,話晒都係曾經同班同學,一有事上嚟,班家長唯求自己仔女無事,一味撐老師,將啲責 ...

係架,如果真有其事,X真是受欺凌,阿sir真是叫人唔好同X玩,同班同學唔出聲,又或者反轉來講的話,其實咁樣就係大人們種下了非常之邪惡的種子在小朋友的心中⋯⋯明明事實咁樣但驚得罪學校唔敢出聲,明明阿sir有講但唔認,甚至有些人反咬X以保校譽等,呢d野在小孩子心裡扎根真是會影響他們的成長和價值觀,正義和善良是無價的,希望大人反思一下

兩面說法有出入=是有人說謊,是誰說謊可能公眾最後無法知曉,但目擊的小朋友們一定知道事情的真相,邪惡的種子就這樣種下了

民房

真係好心寒.....

男爵府

SandyKL 發表於 19-2-24 00:07
如果我係培正目前用家必 真真假假都好,應經第三方調查,作出述論才具公信力,成班家長發聲明去指 ...
尼班傢長好現實,撐學校對自己有着數啊嗎!是非對錯只有儅時人先care!

琥珀宮

licpd 發表於 19-2-24 15:38
尼班傢長好現實,撐學校對自己有着數啊嗎!是非對錯只有儅時人先care!

對,爭先恐後地護校,以表忠誠,攀上培中更依士。

大宅

ANNAFRIEND 發表於 19-2-23 23:19
好坦白講,我信被欺凌果位家長多過護航果班家長,被欺凌到要轉校呢位家長同小朋友真係去到絕境了,而家只係 ...

我都信。而且爆出來是補習老師。本身家長和學生都唔識點處理

侯爵府

SandyKL 發表於 19-2-24 16:10
對,爭先恐後地護校,以表忠誠,攀上培中更依士。

有好多人真係盲撐㗎,之前西餅學校發生咁多事,識得有個家長居然力撐西餅校長㗎。

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 kkvicky 的帖子

學校好似仲未有其他回應~

複式洋房

BK個面好多人撐PC 嫁

複式洋房

https://www.edu-kingdom.com/foru ... age%3D1&page=14

複式洋房

如果你地係個面話學校吾好!立刻被圍攻

琥珀宮

kkvicky 發表於 19-2-25 16:23
有好多人真係盲撐㗎,之前西餅學校發生咁多事,識得有個家長居然力撐西餅校長㗎。
...

政治,撐有著數,同信仰一樣啫,信者得救,咪理真假。西餅學校即邊間

複式洋房

上面條links 家長維穩緊喇

侯爵府

回覆樓主:

https://www.hk01.com/%E8%A6%AA%E5%AD%90/297807/%E6%A0%A1%E5%9C%92%E6%AC%BA%E5%87%8C-%E5%9F%B9%E6%AD%A3%E5%AD%B8%E7%94%9F%E7%96%91%E8%A2%AB%E5%90%8C%E5%AD%B8%E6%89%93-%E5%AA%BD%E5%AA%BD-%E4%BD%A2%E6%99%9A%E6%99%9A%E7%99%BC%E6%83%A1%E5%A4%A2%E6%9C%89%E8%BC%95%E7%94%9F%E5%BF%B5%E9%A0%AD

好恐怖

侯爵府

KittyMelody1 發表於 19-2-23 00:35
就咁睇校方既超"行"回覆,唔認為學校會有任何行動去處理涉事老師同主任,相反企圖用時間淡化事件,最後不了 ...

該校家長認為這是大愛回應, 為了保護小朋友私隱而已, 免得小朋友受到傷害

首頁

尾頁

跳至