自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Sania 發表於 19-2-21 12:46
俾你做政策就死得人多, 一貫作風, 樣樣都唔做, 因為預知會有人挑戰你, 而個結果係會輸, 所以乜都唔做. 如 ...

你唔使同我講咁多,直接答我一個問題得啦

澳門都無審批權,佢地有無爆煲問題?

俾你做政策?我哈哈添丫
天朗氣清

子爵府

支持離婚取消單程證,返回原居地返娘家。
既然離婚,分開,何來團聚。
實在太多人貪張香港身分證搞出太多悲劇。

jennyccc    發表於 19-2-21 16:15

寶石宮

回覆樓主:

交易吧

琥珀宮

畀面勳章

超級特務 發表於 19-2-21 11:05
住公屋都有本事結3次婚,真係桃花開開燦爛

滕Lung 瓜咁都唔知整左幾多張單程證黎香港

jennyccc    發表於 19-2-21 16:16

子爵府

Sania 發表於 19-2-21 12:46
俾你做政策就死得人多, 一貫作風, 樣樣都唔做, 因為預知會有人挑戰你, 而個結果係會輸, 所以乜都唔做. 如 ...
同佢講都浪費時間,講到人口政策,利害關係咁高深佢地唔明。根本係既得利益者,佢梗係要維權,就算講出來俾人睇到幾唔合理,都要厚臉皮繼續講。最鐘意推卸責任,轉移視線。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有啲人只係為身份證。 起碼唔駛幫手一齊供樓
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

成日話新移民要做香港人唔願意做既工,解決引入外勞咪得囉,仲唔使俾公屋,睇公立醫院教育等福利開支。對政府, 僱主對市民係好事。

香港有好多工種已經有外勞,單程證冇條件一定要工作才有效,批左單程證唔一定投入勞動力市場,大把係ftm. 工作簽證就有限制,要响僱主打工先有效,辭職就要返回原居地。經濟掘起,從來都係靠廉價勞動力。

要團聚,返大灣區就可以,都係中國一部分,娶內地妻,總要一方要犧牲,男的一樣可以返國內發展,貢獻國家。

jennyccc    發表於 19-2-21 16:17

男爵府

牛年勳章

sanjoe 發表於 19-2-21 12:49
丫伯死左未
應該沒

男爵府

Janicefin 發表於 19-2-21 12:50
支持離婚取消單程證,返回原居地返娘家。
既然離婚,分開,何來團聚。
實在太多人貪張香港身分證搞出太多悲 ...

agree

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

子爵府

Janicefin 發表於 19-2-21 13:09
同佢講都浪費時間,講到人口政策,利害關係咁高深佢地唔明。根本係既得利益者,佢梗係要維權,就算講出來俾 ...

答唔答佢好呢 ? 佢搵澳門同香港比 ? 百年走來, 香港由小小漁港變成為國際金融中心, 但澳門 ???????
你話正常人會去香港定澳門, 我相信澳門就算有同香港同等福利, 一樣無審批權. 你估啲人會去邊到多呢 ?

唔答佢好似好無禮貌, 答佢又顯得佢好無知. 點算呀 !

珍珠宮

Janicefin 發表於 19-2-21 13:09
同佢講都浪費時間,講到人口政策,利害關係咁高深佢地唔明。根本係既得利益者,佢梗係要維權,就算講出來俾 ...

大家咁話啦, 我一樣唔覺得你地明D乜

最簡單澳門一樣無審批權, 點解無呢個問題
你地一樣唔識/唔敢答我
係因為無福利
天朗氣清

珍珠宮

Sania 發表於 19-2-21 13:36
答唔答佢好呢 ? 佢搵澳門同香港比 ? 百年走來, 香港由小小漁港變成為國際金融中心, 但澳門 ???????
你話 ...

哈, 你咪死撐啦
金融中心又點, 會令佢地變金融大鱺?

講到尾咪又係福利問題, 有公屋住, 有綜援拎
澳門無呢D野咪無人到黎囉

咁都唔明就真係無知勒
咪繼續幫個D人渣死撐囉

天朗氣清

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

除左未必曾經爱,只係為張ID而嫁,仲有其他因素,今日見倒,唔知真定假

~有三次结婚,可見男人同妻子相處有他個人問題

~男方開衣物散貨場,家中乱过貨倉,他功勞不少

~双職夫妻,但做家務只係妻子的責任

~妻子話他冇俾家用,他冇正面回答或否認

~妻子已睡著,他推醒人叫人執衫,(家务男人唔洗做的?)

公爵府

2024年龍年勳章

vyhc 發表於 19-2-21 11:14
一場交易

等價交換,女要居留權,男要肉體

60歲基層阿叔,講真有咩吸引力?

jennyccc    發表於 19-2-21 16:17

珍珠宮

之前睇過阿伯第二個老婆,落左黎一個月就頂唔順,走返上去自己申請離婚,如果係真,呢個女人都算有良心

jennyccc    發表於 19-2-21 16:18

伯爵府

想生BB熱投

最好互砍,一了百了
阿伯又會搵第4任老婆

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

每日150 個申請去大灣區,世外桃源

jennyccc    發表於 19-2-21 16:18

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

leungszeon 發表於 19-2-21 12:10
禁止呢d阿伯娶內地人呢個做法肯定沒可能的啦,香港係自由婚姻社會,如禁的話香港就真的民主大倒退啦! 而 ...

如果150减到100甚至更少,最起碼果班意圖俾鬼"擇"4年就有屋有錢養老嘅大媽唔嫁港伯先,因為分分鐘"擇"到阿伯香左都未落到來。

男爵府

唔好係唔係都話左先,我都唔喜歡搶資源冇貢獻享福利嘅B6

但今次呢任妻子同事主都有對17歲孖女,又要女方養家唔比家用,我地在職冇工人姐姐做女人收工仲要打理小朋友屋企都明啦,呢位阿叔仲要口多多話老婆兩日都未摺好衫,佢自己唔養家又唔幫手做家務都幫唔落

而女方咁多年都唔走又自力更生撐起頭家,都算係咁,但動刀動手都係唔岩嫁喇,但有心斬,點會咁輕手,仲有心情受訪個老婆應忍左佢好耐最差係個男人

首頁
12345...11

尾頁

跳至