家庭理財

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 準劉太 的帖子

吾好再申請信用卡啦,每申請一次銀行就會去查一次信貸紀錄,每查一次你既信貸分數就會被降低

大宅

準劉太 發表於 19-3-20 18:44
回覆 準劉太 的帖子

開心事一定要分享,今個月申請左幾間銀行按揭,終於收到建X銀行通知話批左60%,佢無講 ...

你真係算好彩最近十年全球印銀紙銀行水浸如果唔係你都冇咁易

男爵府

準劉太 發表於 19-2-21 11:08
2004年破產
2008年取得解除破產令

點可以洗底?好有興趣知呀

男爵府

想生BB熱投

點可以洗底?

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

回覆 傲雪BB 的帖子

通知TU破產令解除

「當破產期完結後,將「破產解除令」或破產管理處發出的「破產解除証明書」交予環聯,証明破產期已完結,環聯便會更新信貸資料庫的紀錄。」

https://www.transunion.hk/zh/blog/personal-loan/bankruptcy-affect-credit-score

TU網頁有教學

ㄍ破產後申請信貸四部曲》
https://www.transunion.hk/zh/blog/personal-loan/rebuild-credit-after-bankruptcy

大宅

回覆 My-jade 的帖子

通知TU破產令解除

「當破產期完結後,將「破產解除令」或破產管理處發出的「破產解除証明書」交予環聯,証明破產期已完結,環聯便會更新信貸資料庫的紀錄。」

https://www.transunion.hk/zh/blog/personal-loan/bankruptcy-affect-credit-score

TU網頁有教學

ㄍ破產後申請信貸四部曲》
https://www.transunion.hk/zh/blog/personal-loan/rebuild-credit-after-bankruptcy

大宅

洗底我係搵出面D公司幫我,但我唔記得個名了,大家上網搵"破產洗底"就會有資料

HKMC批埋我80%按揭了

大宅

準劉太 發表於 19-4-4 15:38
洗底我係搵出面D公司幫我,但我唔記得個名了,大家上網搵"破產洗底"就會有資料

HKMC批埋我80%按揭了:winne ...

Pm u

侯爵府

kittykwok385 發表於 19-3-20 19:35
回覆 準劉太 的帖子

吾好再申請信用卡啦,每申請一次銀行就會去查一次信貸紀錄,每查一次你既信貸分數就會被 ...

我都有1x 張咭,tu 都係A 架啵

大宅

你層樓幾錢?

男爵府

咁如果唔批,你比左嘅首期同地產佣咪冇哂?

男爵府

回覆 Poyau 的帖子

請問通知TU破產巳解除, 係咪就咁傳真上去就得, 定係要上佢公司攪, 要收費嗎? 謝

男爵府

請問通知TU破產巳解除, 係咪就咁傳真上去就得, 定係要上佢公司攪, 要收費嗎? 謝

首頁

尾頁

跳至