邊個走先?

honoluluwendy
|

睇FB睇到姚嘉莉話想老公走先,佢要睇住D仔女長大。各位 JM 們,你們有冇想過呢個問題呢?有冇想過希望邊個走先呢?
|
我從來冇改變過想法,我希望自己走先過老公,有一句說話聽過,死在夫前一朵花。
我唔係想做一朵花,係我怕面對生離死別而已!
luvkaka    發表於 19-2-21 15:59
juniormiu
|
honoluluwendy 發表於 19-2-21 14:36
我從來冇改變過想法,我希望自己走先過老公,有一句說話聽過,死在夫前一朵花。
我唔係想做一朵花,係我怕 ...
Me too, 雖然先走後走都係唔捨得架喇,但我都寧願自己先走一步,有老公幫我打點身後事我可以安心
|
juniormiu 發表於 19-2-21 14:46
Me too, 雖然先走後走都係唔捨得架喇,但我都寧願自己先走一步,有老公幫我打點身後事我可以安心
...

我覺得係因為我仍愛佢既原因,所以唔想自己傷心難過,希望唔好第日變到想佢快D死。
寶.
|
我想我走先,
唔想留喺度傷心
crystal媽咪
|
honoluluwendy 發表於 19-2-21 11:33
睇FB睇到姚嘉莉話想老公走先,佢要睇住D仔女長大。各位 JM 們,你們有冇想過呢個問題呢?有冇想過希望邊個 ...

好多年前我都同老公講希望係我就先
tsung    發表於 19-2-21 21:38
mameme
|
我一早同佢講定要佢走先,因為我知若果剩返佢一個,佢性格會好難捱,反而我唔怕孤獨地等到去搵佢
Jasmine-4711
|
如果個仔成年及自立了,我揀我走先。

宜家個仔未成年,同老豆又係死对頭,咁揀C6走先,否則我死先, C6可能打死個仔
MrsSingSing
|
佢走先

因為我心靈比c6強壯
chingmon
|
我自私,我想自己走先,我接受吾到老公先走

如果我老公走先,我應該會傷心到好快跟佢走
|
Jasmine-4711 發表於 19-2-21 15:00

宜家個仔未成年,同老豆又係死对頭,咁揀C6走先,否則我死先, C6可 ...

絕對認同,其實小朋友細時,我絕對5諗走先,因為C6係5鍾意細路仔,我5放心對仔女交比佢,但而家佢哋大唒就放心了。
mln
|
曾經何時有同我講過想我走先, 因為佢覺得我好多野唔識, 想留下最後幫我。 但是當我不再愛這個人時, 我想佢愈早死愈好, 唔好日日煩住我, 日日夜夜咁吵,咩感情都無晒!
blackberry
|
我覺得老公冇我搞唔掂,佢都揀佢走先
eddieman
|
我希望C9走先,而C9亦希望佢自己走先,因為我走先的話,佢攪唔掂家庭既事,佢唔知點算!
咩都唔識
|
我希望係佢百年歸老先

因為呢個世界上只有我最明白佢同最了解佢需要
油麥麥
|
Jasmine-4711 發表於 19-2-21 15:00

宜家個仔未成年,同老豆又係死对頭,咁揀C6走先,否則我死先, C6可 ...

無話可說
|
緊係我走先,無眼對住2父子
Jasmine-4711
|

有些jm覺得或C6自己覺得冇左太太,C6自己搞唔掂頭家....

如果仔女大晒唔洗佢照願,自己照願自己都唔掂?唔識煮飯就去出面食或買外賣,洗衣店可帮手洗熨,家务可一週做一次或請part time,有咩家中事佢搞唔掂?
vivibabyvivi
|
我想我走先,如果老公走先我一定會好傷心甚至想死,我走先的話,以老公既性格會比較冷靜,佢亦可以照顧自己但仔女唔係我考慮範圍
mrs.tan
|
honoluluwendy 發表於 19-2-21 11:33
睇FB睇到姚嘉莉話想老公走先,佢要睇住D仔女長大。各位 JM 們,你們有冇想過呢個問題呢?有冇想過希望邊個 ...

我零願想老公走先...我唔想佢為我傷心...因為我知道我老公‘成’受唔起至愛離世ge傷痛...