自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

生死有命
唔會想這個問題

tsung    發表於 19-2-21 21:39
你若盛開, 蝴蝶便來!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇得想,一切皆是命!

子爵府

honoluluwendy 發表於 19-2-21 11:33
睇FB睇到姚嘉莉話想老公走先,佢要睇住D仔女長大。各位 JM 們,你們有冇想過呢個問題呢?有冇想過希望邊個 ...

老婆曾答過我這個問題,她說要她走先,因唔想我走先後自己孤伶伶一人過埋餘生

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

我冇所謂,但希望同佢都身體健康,可以白頭到老,要走時都唔好折磨咁耐

珍珠宮

honoluluwendy 發表於 19-2-21 11:33
睇FB睇到姚嘉莉話想老公走先,佢要睇住D仔女長大。各位 JM 們,你們有冇想過呢個問題呢?有冇想過希望邊個 ...
緊係自己啦,走先既女人好有福氣。
你睇修哥老婆,我覺得佢好幸福。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

個仔重細, 我會寧願佢走先~
如果個仔大了(25歲打後) , 我就寧願自己走先~

因為小朋友細個, 係需要母愛多D, 爸爸唔會唔理個仔, 但一定冇媽媽咁細心, 照顧得咁周全! 到佢青少年, 開始離媽咪遠D, 再大D , 拍拖結婚, 媽媽既角色就唔同佐, 唔再係照顧者, 咁我覺得離開都OK。
相信佢承受得到。
Childhood is journey, not a race.

男爵府

我希望自己走先,如果佢走先會到死前一刻都唔會放心我

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有得揀,當然我走先
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

Jasmine-4711 發表於 19-2-21 15:00
如果個仔成年及自立了,我揀我走先。

宜家個仔未成年,同老豆又係死对頭,咁揀C6走先,否則我死先, C6可 ...

幾歲成年?18? 21?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

佢先行一步,我諗佢唔識安排後事,而且我走咗,佢應該唔識照顧自己。 我幫佢做埋最後安排先走。 應該係最理想。

伯爵府

ChloeMa 發表於 19-2-21 17:52
佢先行一步,我諗佢唔識安排後事,而且我走咗,佢應該唔識照顧自己。 我幫佢做埋最後安排先走。 應該係最 ...

C9走先,好快有另一個女人會照顧個男人
通常男人不會守寡

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Freedomfish 發表於 19-2-21 18:07
通常男人不會守寡

我都有諗過 但宜家憑空想像,當然諗個完美結局

男爵府

回覆樓主:

我無得揀,老公已走先過我

侯爵府

mameme 發表於 19-2-21 15:00
我一早同佢講定要佢走先,因為我知若果剩返佢一個,佢性格會好難捱,反而我唔怕孤獨地等到去搵佢
...

伯爵府

Freedomfish 發表於 19-2-21 18:07
通常男人不會守寡

身邊見好多不用一年半載就有第二個

琥珀宮

回覆樓主:

自己

侯爵府

回覆樓主:

我見好多老婆走先嘅伯伯,會收埋自己,又唔多識好好地照顧自己。
反而老公走先嘅婆婆,傷心過後都活得很好,又有兒孫,又有朋友街坊陪。
我自己當然想比老公早走,但真係擔心佢唔識照顧自己。

琥珀宮

honoluluwendy 發表於 19-2-21 14:49
我覺得係因為我仍愛佢既原因,所以唔想自己傷心難過,希望唔好第日變到想佢快D死。
...

因為唔想自己傷心難過,就寧願自己先死令對方傷心難過,咁都算係愛對方既表現?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我想我先

因生離死別太淒涼

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我老公想我走先
我都自私,我都想走先

首頁

尾頁

跳至