親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

選擇困難症中......... 我同我老公去曼谷慶祝結婚周年..
有2間酒店想知邊間會好D..有冇住過的可俾意見呀..感謝大家!!

1. THE OKURA PRESTIGE BANGKOK
2. BANGKOK MARRIOTT MARQUIS QUEEN'S PARK
或者有冇其他提議, 謝謝!

子爵府

augustlala 發表於 19-2-21 12:07
選擇困難症中......... 我同我老公去曼谷慶祝結婚周年..
有2間酒店想知邊間會好D..有冇住過的可俾意見呀.. ...

1) 冇住過,好想住,但我亞Sir 唔like 幫襯日本仔

2) 舊年新年往過,好新,好大,lobby 好靚,房間ok ,早餐好正,但location 麻麻,在內街

但下次都想book 返依間

今年過年,住咗間新開Hyatt Regency, 在Nana, 近BTS ,方便

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

細姐姐 發表於 19-2-22 23:06

2) 舊年新年往過,好新,好大,lobby 好靚,房間ok , ...

你剛住完Hyatt Regency? 我考慮緊訂唔訂 想試新酒店,酒店附近有無D店舖?酒店房好似電視機位响床側邊,唔係好方便,因為一般都响床尾?唔該你

子爵府

rolandbb 發表於 19-2-23 21:51
你剛住完Hyatt Regency? 我考慮緊訂唔訂 想試新酒店,酒店附近有無D店舖?酒店房好似電視機位响床側邊,唔 ...

唔係係側邊,電視係床尾
附近係大街。有舖頭 , 後面街有餐廳。都多人旺嘅
樓下有Let's Relax , 應該同酒店同一building

酒店有條天橋連接BTS, 起緊,好快用得

大宅

rolandbb 發表於 19-2-23 21:51
你剛住完Hyatt Regency? 我考慮緊訂唔訂 想試新酒店,酒店附近有無D店舖?酒店房好似電視機位响床側邊,唔 ...

我上星期剛住咗2晚,酒店新,服務好,人流多,夠静但早餐一般,選擇不多,有不少蚊仔在麵包水果處飛來飛去,我唔敢食那些麵包和水果。我住普通房,電視機在床尾的,nana站行3分鐘,行5-6分鐘到Terminal 21, 地點好方便!

侯爵府

靚姐 發表於 19-2-23 22:02
我上星期剛住咗2晚,酒店新,服務好,人流多,夠静但早餐一般,選擇不多,有不少蚊仔在麵包水果處飛來飛 ...

Sorry, 記錯咗, Hyatt Park 先係電視响床側邊。
我見Hyatt 網訂房包早餐,大約$1500/晚,貴唔貴?

侯爵府

細姐姐 發表於 19-2-23 21:55
唔係係側邊,電視係床尾
附近係大街。有舖頭 , 後面街有餐廳。都多人旺嘅
樓下有Let's Relax , 應該同酒店 ...

Sorry, 記錯咗, Hyatt Park 先係電視响床側邊。

子爵府

rolandbb 發表於 19-2-23 23:31
...

Park Hyatt,冇住過,但應該好正,房價貴嘛!

行街食嘢方便,近Central Embassy

大宅

rolandbb 發表於 19-2-23 23:30
...

我都在官網訂around $1500 /晚。

男爵府

細姐姐 發表於 19-2-22 23:06

2) 舊年新年往過,好新,好大,lobby 好靚,房間ok , ...

Marriott 早餐正?嚟跟4月去呀,有2日會在呢間,有無試佢dinner? 附近有無spa?

子爵府

CS_HON 發表於 19-2-25 18:36

Marriott 早餐正?嚟跟4月去呀,有2日會在呢間,有無試佢din ...

Marriott 早餐好正,晚餐,食過dinner buffet, 都好正,
舊年過年去,好多大陸人,好怕遇到佢哋,撘lift 都粗魯過人,係咁迫入去

massage? 就唔清楚

Hyatt Regency 樓下就有Let's Relex, 新開的,可按完,行两步就上房瞓,着拖鞋去,嘆呀!

子爵府

靚姐 發表於 19-2-23 22:02
我上星期剛住咗2晚,酒店新,服務好,人流多,夠静但早餐一般,選擇不多,有不少蚊仔在麵包水果處飛來飛 ...

我住咗3 晚,係呀。本來餐廳都好靜,坐得幾舒服,但突然來了两個大媽,整個餐廳就好嘈,亞大媽仲除咗隻鞋晾住隻脚

男爵府

細姐姐 發表於 19-2-25 18:43
Marriott 早餐好正,晚餐,食過dinner buffet, 都好正,
舊年過年去,好多大陸人,好怕遇到佢哋,撘lift ...

Thx JM

大宅

回覆樓主

我就好怕大媽好嘈,但早餐又好吸引!
如果 Bangkok Marriott Hotel The Surawongse?
有冇jm住過?見佢有infinity pool,早餐係marriott品牌應該不差,但缺點係唔近bts/mrt站~

伯爵府

好媽媽勳章

augustlala 發表於 19-2-28 11:48
我就好怕大媽好嘈,但早餐又好吸引!
如果 Bangkok Marriott Hotel The Surawongse?
有冇jm住過?見佢有inf ...

呢間新開但吊腳喎

鐘意萬豪可以試下 soi24 嗰間,日本人居多

男爵府

BforGirl 發表於 19-2-28 12:27
呢間新開但吊腳喎

鐘意萬豪可以試下 soi24 嗰間,日本人居多

soi24 即是邊間?thx

伯爵府

好媽媽勳章

AX21 發表於 19-2-28 18:39
soi24 即是邊間?thx

Sukhumvit Park, Bangkok - Marriott Executive Apartments

大宅

我2間都住過,我會揀Okura

地點:okura好啲近啲BTS, 行去central embassy 商場都近;Marriott 個位置我覺得麻麻, 出面條街全部邪骨舖

房間:Marriott 大啲光猛啲,但okura都舒服

設施:Marriott 多啲餐廳, 佢個buffet唔錯, 頂樓個sky bar都好正。Okura裡面無咁多餐廳但附近多

服務:Okura無得頂!無論front desk定bell boy啲服務都超好!

首頁

尾頁

跳至