日夜調轉

MissPuffs
|

陪月日間湊就好好湊好好訓,夜間就眼仔碌碌。
食,掃風,痾,之後眼仔碌碌,唔訓。
不停loop幾次。。。
我好攰。。。

已做的事:
屋企2張bb床,日間同夜晚有不同地方訓。
因為有大仔,日間屋企不停播兒歌,大仔又係到玩,日間不會太靜。
夜晚已經有包實,房間都暗的。

希望大家分享下。謝謝

senchacha
|
初初係會咁,要慢慢幫佢較,日頭唔好俾佢訓咁多
MOGRI
|
MissPuffs 發表於 19-2-21 12:22
陪月日間湊就好好湊好好訓,夜間就眼仔碌破。
不停loop幾次。。。

我都係,日間有陪月勁好瞓,半夜就眼碌碌同喊,成晚冇得瞓
MissPuffs
|
MOGRI 發表於 19-2-21 13:33

你BB幾大呀?
我地要加油!
meowmoew2018
|

我都是,救命
KarenC
|
meowmoew2018 發表於 19-2-21 20:43
我都是,救命

X 2
connie_yi
|

x3
kahlen1117
|
我陪月6點走左會嘈醒佢同佢放電,同埋bb仔有啲聲好訓啲,好似電視或者收音機咁,咁佢夜晚就好好訓
Sweetbabymom
|
我女都係咁
mrscatcat
|
我也是。次次都要暗好耐先肯訓
MinMinDes
|
我 bb 果陣都係日夜顛倒
無論我點做(調節光暗聲量、日頭不斷和佢玩放電、帶佢出街曬太陽 etc...)
都冇明顯改善
自己日日瞓得兩個零鐘

等到過了兩個月
先見到 bb 自己調整作息時間
到差不多兩個半月就完全正常了
加油

MOGRI
|
kahlen1117 發表於 19-2-22 08:04
我陪月6點走左會嘈醒佢同佢放電,同埋bb仔有啲聲好訓啲,好似電視或者收音機咁,咁佢夜晚就好好訓
...

整醒阿b 即大喊,一醒未夠鐘都要飲奶,搞佢唔掂
helmetjune
|
MissPuffs 發表於 19-2-21 12:22
陪月日間湊就好好湊好好訓,夜間就眼仔碌碌。
不停loop幾次。。。

我都係甘,我仔仲好扭計,成日喊
JacJacMaMa
|
helmetjune 發表於 19-3-2 10:07
我都係甘,我仔仲好扭計,成日喊

我都係。琴日剛滿月,由今個星期開始,夜晚9點開始扭同爆喊,所有野做過都平靜唔到,搞到半夜無得訓。有時候見佢就天光訓到下就唔搞醒佢食奶。因為咁朝早果餐遲食,陪月姨姨有面色,覺得bb未食好訓好,阻佢開工有面色。又會認為佢唔夠飽,所以成日想開多d質飽bb,令我好有壓力。
helmetjune
|
JacJacMaMa 發表於 19-3-2 10:14
我都係。琴日剛滿月,由今個星期開始,夜晚9點開始扭同爆喊,所有野做過都平靜唔到,搞到半夜無得訓。有時 ...

我明白你,我仔扭到我自己好有情緒,我試過成日失控大喊,好辛苦...
大家都要加油,當媽媽不易
我們可以whats app傾下計舒緩一下
RubyYu07
|
日間好好訓就好大問題了,日頭唔好比佢訓咁多,慢慢調整翻正常作息
JacJacMaMa
|
大家一齊努力,我朋友安慰我呢d時刻會捱過去的
MissPuffs
|
JacJacMaMa 發表於 19-3-2 10:14
我都係。琴日剛滿月,由今個星期開始,夜晚9點開始扭同爆喊,所有野做過都平靜唔到,搞到半夜無得訓。有時 ...

我又係尋日滿月播!
阿仔一晚好一晚玩我!
我仲有個大仔。。好攰
JacJacMaMa
|
MissPuffs 發表於 19-3-2 11:55
我又係尋日滿月播!
阿仔一晚好一晚玩我!
我仲有個大仔。。好攰

照顧兩個唔容易,下星期又話轉涼,你好好保重