港鐵特惠站減兩蚊,每日只用得一次嗎?

鍾太2009
|
請問下有冇人知道拍卡減兩蚊嗰隻優惠,係咪每日只可以用一次?可唔可以來回各拍一次用到兩次優惠呢?

我又上到MTR 官網睇條款,但係寫都唔清楚。
mmya
|
當咗冇先囉 試下冇壞 都係兩蚊
oceandeepsea
|
未試過,我覺得可以,只要拍完去搭mtr,搭完mtr再拍,再搭mtr
alisoneven02
|
我盡量分兩張拍,咁咪一定用到
wcpcelia    發表於 19-2-21 14:06
終極熊貓
|
鍾太2009 發表於 19-2-21 12:33
請問下有冇人知道拍卡減兩蚊嗰隻優惠,係咪每日只可以用一次?可唔可以來回各拍一次用到兩次優惠呢?

我 ...

點樣唔清楚法?
青衣為食妹
|
oceandeepsea 發表於 19-2-21 13:18
未試過,我覺得可以,只要拍完去搭mtr,搭完mtr再拍,再搭mtr

我係咁,無話每日只限用一次
carolgary
|
應該無 你試多次未知羅
|
alisoneven02 發表於 19-2-21 13:20

應該要就番拍卡附近果個地鐵站入閘先得
|
即係荃灣大鴻輝拍就要係荃灣入閘
0q.cathy
|
可以,你在荃灣拍左,返黎在中環拍,來回都會減兩蚊。但如果荃灣拍兩次,想減兩次就吾得,因為無得儲。仲有如果荃灣拍,但大窩口上車都吾得,佢寫明邊個站上車先可以平
cattz288
|

我 ...

兩邊出入地鐵站都有? 可以!!
cy101
|
應該無限, 但你係邊到拍咭, 就要係指定車站入閘! 如果回程附近車站都有得拍, 咪可以拍完入閘!
tansyneko
|
唔同站試過,可以呀,同一個站就唔知了
hellohellojenny
|

次數我估無限制,不過在指定港鐵特惠站拍卡,要去返指定車站入閘先有效。

hellohellojenny
|
http://www.mtr.com.hk/ch/customer/tickets/fare_saver.html
熱媽
|
回覆 鍾太2009 的帖子

我試過在荃灣拍一次,係荃灣坐-2元。之後葵興拍,坐回家-2元,再係荃灣再拍,再坐又-2元。幾年前係得,依家有冇改就唔肯定
wyl
|
無限次數,但要去返指定地鐵站入閘。
Jasmine-4711
|

我 ...

地鉄通常在兩個站中間設拍$2優惠機,所以未必順路拍倒,eg.湾仔要行去海旁才有机。

係可以同一日用几次優惠,但拍一次,用一次,然後才再拍再用.....及要在机附近的兩個站才用得。
鍾太2009
|
alisoneven02 發表於 19-2-21 13:20

醒wo