懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

懷孕16周 醫生前幾日覺得bb偏細 特別係肚仔位置有異於正常。 懷疑係iugr.自從一知自己懷孕 己樣樣小心, 身體亦一直發出問題, 每個星期打針食藥我都樂觀面對, 但今次我徹底打擊到極點,上網揾咗不同資料,亦見過其他醫生詢問second opinion. 有一個相熟既醫生問我會否考慮早點放棄,對bb同家庭減低最大傷害。 我娘家每日都不停燕窩 花膠 滴雞精 希望bb能吸收多d營養。 雖然醫生話食療未必會有幫助, 但我們還是盡自己努力去試。 這幾日眼淚,禱告,擔心,驚惶不停循環,亦對娘家十分内疚,見到父母不停為我憂心喊,舅父呀姨亦不停為我頻撲買野。 我真係好難受。好無助 好想bb健康平安出世

禁止訪問

複式洋房

Babypig2288 發表於 19-2-21 13:24
咩係ugir?

Sorry係iugr. 意思係子宮內增長遲緩。bb size會比正常range細,原因可能胎盤問題導致bb不能接收母體足夠營養。嚴重至到bb心跳停止, 早産或後天發育智力有問題。

大家有冇聽過尼d早期發現既case? 可否有時間追番bb size?

男爵府

有冇睇多個醫生呀,平常心,bb會自己努力的

禁止訪問

複式洋房

臭Patpat小B 發表於 19-2-21 13:52
有冇睇多個醫生呀,平常心,bb會自己努力的

有揾個相熟醫生 佢提議放棄, 因為擔心bb出世後會好辛苦。另外有揾中醫,佢叫我食燕窩保胎。 目前我地都決定再觀察兩三個星期, 睇下bb發育有冇進展先決定下一步。

複式洋房

Babypig2288 發表於 19-2-21 14:23
16週先知道有呢d問題?

男爵府

chengfiefie 發表於 19-2-21 14:32
有揾個相熟醫生 佢提議放棄, 因為擔心bb出世後會好辛苦。另外有揾中醫,佢叫我食燕窩保胎。 目前我地都決 ...

嗯嗯,其實你作為媽媽先係最大壓力,希望你明白好多事情不由己控制,平常心,就算現在小B要返去拎番野,佢遲D會再返來

複式洋房

臭Patpat小B 發表於 19-2-21 14:34
嗯嗯,其實你作為媽媽先係最大壓力,希望你明白好多事情不由己控制,平常心,就算現在小B要返去拎番野,佢 ...

明白 我上年流產過一次,所以今次我以為係小b回來。點知又有問題。 見到我爸媽擔心我,是我最難過的。希望奇蹟會發生,多謝你支持。

已刪除用户

複式洋房

睇多幾個醫生先,唔好咁易放棄!

複式洋房

Carmen8080 發表於 19-2-21 14:43
睇多兩個醫生揾陣啲

會的

複式洋房

tungtung729 發表於 19-2-21 15:38
睇多幾個醫生先,唔好咁易放棄!

會的 我們都唔想放棄,等待時間好痛苦

珍珠宮

揾多個醫生睇下穩陣D,祝福bb健康出世。

複式洋房

RubyYu07 發表於 19-2-21 15:47
揾多個醫生睇下穩陣D,祝福bb健康出世。

多謝你!

大宅

chengfiefie 發表於 19-2-21 13:17
懷孕16周 醫生前幾日覺得bb偏細 特別係肚仔位置有異於正常。 懷疑係iugr.自從一知自己懷孕 己樣樣小心, 身 ...

我都覺得應該揾多個醫生睇。bb又唔係有咩病,如果bb自己離開就話姐,但如果可以出世,咁即係bb 捱得過生命力強。祝福你同BB順利通關。

複式洋房

chengfiefie 發表於 19-2-21 15:47
會的 我們都唔想放棄,等待時間好痛苦

我明,我也是過來人,醫院昨天抽了羊水,明天覆診睇報告。不樂觀,只係要確診才決定生死。BB T13 high risk. 望有奇蹟發生。

你要加油呀!祝福你同BB!

別墅

回覆樓主:

會唔會有凝血問題?我識有人係咁,點知再搵其他醫生查到有凝血問題,日日打針,就成功了
你T21係正常嗎?

複式洋房

mommy2015 發表於 19-2-21 15:57
我都覺得應該揾多個醫生睇。bb又唔係有咩病,如果bb自己離開就話姐,但如果可以出世,咁即係bb 捱得過生命 ...

多謝你,我最大心願都係望bb健康平安

複式洋房

Manmancher 發表於 19-2-21 16:02
會唔會有凝血問題?我識有人係咁,點知再搵其他醫生查到有凝血問題,日日打針,就成功了
你T21係正常嗎?
...

Nifty pro報告係正常的。我婦科醫生冇咩見議比我,佢同我講作為父母,我地對得bb住,每個星期檢查打針要做既野己做盡。果刻聽完佢講就好似判咗死刑一樣,覺得冇彎轉。後來我不停喊,醫生就話繼續觀察先,見步行步。請問你可否介紹你認識朋友個醫生比我?只要有機會,我都會去試,謝謝你

首頁

尾頁

跳至